×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Růžičkový dort

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s...
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový...
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Růžičkový dort

Co budete potřebovat

máslo
hrubá mouka
červené potravinářské barvivo
½ skleničky višňové zavařeniny
3 lžíce rumu
Na těsto:
265 g hladké mouky
265 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
lžičky jedlé sody
sůl
6 vajec
350 g cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
380 ml slunečnicového oleje
380 ml podmáslí
Na vanilkový krém:
500 g másla
500 g smetanového sýru Philadelphia
lžičky vanilkového extraktu
850 g moučkového cukru
4 sáčky ztužovače šlehačky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do mísy robotu rozklepněte vejce a 10–20 sekund je šlehejte, vsypte cukr a nechte půl minuty šlehat. Poté přidejte vanilkový extrakt a olej, opět prošlehejte. Snižte obrátky na minimum a přidejte polovinu moučné směsi, promíchejte, vlijte polovinu podmáslí, poté vsypte zbylou mouku a nakonec zbylé podmáslí. Prošlehejte do hladkého těsta.
2. Těsto rozdělte do pěti misek. To v první misce obarvěte do tmavorůžova (podle obrázku), ve druhé do světlejšího odstínu, ve třetí opět do světlejšího, ve čtvrté do nejsvětlejší růžové a těsto v páté misce neobarvujte vůbec. Pak jednotlivé korpusy postupně upečte v dortové formě o průměru 20 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pokud máte vícero
forem, pečte naráz. Pečení každého dílu trvá asi 15 minut.
3. Zatímco se korpusy budou péct, udělejte krém. Máslo dejte do velké mísy a vidličkou jej trochu promíchejte, přidejte smetanový sýr a ručním šlehačem krátce prošlehejte. Přidejte vanilkový extrakt a cukr a nejnižší rychlostí promíchávejte, dokud se vše nespojí a není lehce nadýchané. Stále byste měli mít spíš tužší konzistenci krému.
4. Část krému oddělte do menší mističky, později jej použijete na promazávání korpusů. Zbytek krému rozdělte do čtyřech misek – do jedné dejte o trochu víc krému – bude to ten nejsvětlejší, kterým se zdobí i celá horní plocha. Krémy smíchejte se ztužovači (do každé misky dejte jeden), obarvěte růžovým potravinářským barvivem od nejsvětlejšího do nejtmavšího.
5. Sestavte dort. Barevné korpusy mírně seřízněte do rovna, světlý nikoliv. Zavařeninu dejte do rendlíku a spolu s rumem ji zahřejte a promíchejte. Všechny korpusy vyjma světlého zlehka potřete zavařeninou a krémem z malé mističky a poté korpusy posaďte na sebe, nejtmavší dejte dospod, poslední bude nejsvětlejší. Zlehka potřete i boky. Dort dejte na 10 minut do mrazáku – všechny vrstvy se ochladí a dort se vám bude lépe zdobit.
6. Obarvené krémy rozdělte do cukrářských sáčků a ozdobte jimi dort. Začněte odspoda, nejtmavším krémem. Krémové růžičky dělejte od středu krouživým pohybem kolem dokola, jakoby kolečko a půl. Jednu vedle druhé. Pokud se na dortu objeví místo bez růžičky, vyplňte ho krémem příslušné barvy tahem ve tvaru písmene C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Růžičkový dort

Dezert Náročné Česká Dorty Pečení Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

máslo
hrubá mouka
červené potravinářské barvivo
½ skleničky višňové zavařeniny
3 lžíce rumu
Na těsto:
265 g hladké mouky
265 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
lžičky jedlé sody
sůl
6 vajec
350 g cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
380 ml slunečnicového oleje
380 ml podmáslí
Na vanilkový krém:
500 g másla
500 g smetanového sýru Philadelphia
lžičky vanilkového extraktu
850 g moučkového cukru
4 sáčky ztužovače šlehačky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do mísy robotu rozklepněte vejce a 10–20 sekund je šlehejte, vsypte cukr a nechte půl minuty šlehat. Poté přidejte vanilkový extrakt a olej, opět prošlehejte. Snižte obrátky na minimum a přidejte polovinu moučné směsi, promíchejte, vlijte polovinu podmáslí, poté vsypte zbylou mouku a nakonec zbylé podmáslí. Prošlehejte do hladkého těsta.
2. Těsto rozdělte do pěti misek. To v první misce obarvěte do tmavorůžova (podle obrázku), ve druhé do světlejšího odstínu, ve třetí opět do světlejšího, ve čtvrté do nejsvětlejší růžové a těsto v páté misce neobarvujte vůbec. Pak jednotlivé korpusy postupně upečte v dortové formě o průměru 20 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pokud máte vícero
forem, pečte naráz. Pečení každého dílu trvá asi 15 minut.
3. Zatímco se korpusy budou péct, udělejte krém. Máslo dejte do velké mísy a vidličkou jej trochu promíchejte, přidejte smetanový sýr a ručním šlehačem krátce prošlehejte. Přidejte vanilkový extrakt a cukr a nejnižší rychlostí promíchávejte, dokud se vše nespojí a není lehce nadýchané. Stále byste měli mít spíš tužší konzistenci krému.
4. Část krému oddělte do menší mističky, později jej použijete na promazávání korpusů. Zbytek krému rozdělte do čtyřech misek – do jedné dejte o trochu víc krému – bude to ten nejsvětlejší, kterým se zdobí i celá horní plocha. Krémy smíchejte se ztužovači (do každé misky dejte jeden), obarvěte růžovým potravinářským barvivem od nejsvětlejšího do nejtmavšího.
5. Sestavte dort. Barevné korpusy mírně seřízněte do rovna, světlý nikoliv. Zavařeninu dejte do rendlíku a spolu s rumem ji zahřejte a promíchejte. Všechny korpusy vyjma světlého zlehka potřete zavařeninou a krémem z malé mističky a poté korpusy posaďte na sebe, nejtmavší dejte dospod, poslední bude nejsvětlejší. Zlehka potřete i boky. Dort dejte na 10 minut do mrazáku – všechny vrstvy se ochladí a dort se vám bude lépe zdobit.
6. Obarvené krémy rozdělte do cukrářských sáčků a ozdobte jimi dort. Začněte odspoda, nejtmavším krémem. Krémové růžičky dělejte od středu krouživým pohybem kolem dokola, jakoby kolečko a půl. Jednu vedle druhé. Pokud se na dortu objeví místo bez růžičky, vyplňte ho krémem příslušné barvy tahem ve tvaru písmene C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Inspirujte se podobnými recepty