×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rumové půlměsíce

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Rumové půlměsíce

Co budete potřebovat

180 g moučkového cukru
180 g másla
5 vajec
180 g hrubé mouky
80 g mletých vlašských ořechů
50 g čokolády, nastrouhané najemno
rum na pokapání
Na polevu
200 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce oleje

Jak na to?

Cukr a máslo utřete do světlé a nadýchané pěny, pak postupně, po jednom zašlehávejte celá vejce. Každé další přidávejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Poté do těsta přidejte mouku, ořechy a čokoládu. Získat byste měli řidší, lité těsto. To nalijte na plech vyložený pečicím papírem a při 170 °C pečte dozlatova, asi 15–20 minut. Teplý korpus pokapejte rumem a nechte zchladnout. Z moučkového cukru, rumu, oleje a 1 lžíce horké vody ušlehejte polevu a tou rovnoměrně potřete korpus. Nechte zaschnout a teprve pak vykrájejte půlměsíce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rumové půlměsíce

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

180 g moučkového cukru
180 g másla
5 vajec
180 g hrubé mouky
80 g mletých vlašských ořechů
50 g čokolády, nastrouhané najemno
rum na pokapání
Na polevu
200 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce oleje

Jak na to?

Cukr a máslo utřete do světlé a nadýchané pěny, pak postupně, po jednom zašlehávejte celá vejce. Každé další přidávejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Poté do těsta přidejte mouku, ořechy a čokoládu. Získat byste měli řidší, lité těsto. To nalijte na plech vyložený pečicím papírem a při 170 °C pečte dozlatova, asi 15–20 minut. Teplý korpus pokapejte rumem a nechte zchladnout. Z moučkového cukru, rumu, oleje a 1 lžíce horké vody ušlehejte polevu a tou rovnoměrně potřete korpus. Nechte zaschnout a teprve pak vykrájejte půlměsíce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty