×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rumové půlměsíce

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Rumové půlměsíce

Co budete potřebovat

180 g moučkového cukru
180 g másla
5 vajec
180 g hrubé mouky
80 g mletých vlašských ořechů
50 g čokolády, nastrouhané najemno
rum na pokapání
Na polevu
200 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce oleje

Jak na to?

Cukr a máslo utřete do světlé a nadýchané pěny, pak postupně, po jednom zašlehávejte celá vejce. Každé další přidávejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Poté do těsta přidejte mouku, ořechy a čokoládu. Získat byste měli řidší, lité těsto. To nalijte na plech vyložený pečicím papírem a při 170 °C pečte dozlatova, asi 15–20 minut. Teplý korpus pokapejte rumem a nechte zchladnout. Z moučkového cukru, rumu, oleje a 1 lžíce horké vody ušlehejte polevu a tou rovnoměrně potřete korpus. Nechte zaschnout a teprve pak vykrájejte půlměsíce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rumové půlměsíce

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

180 g moučkového cukru
180 g másla
5 vajec
180 g hrubé mouky
80 g mletých vlašských ořechů
50 g čokolády, nastrouhané najemno
rum na pokapání
Na polevu
200 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
1 lžíce oleje

Jak na to?

Cukr a máslo utřete do světlé a nadýchané pěny, pak postupně, po jednom zašlehávejte celá vejce. Každé další přidávejte, až když se předchozí zcela vstřebá. Poté do těsta přidejte mouku, ořechy a čokoládu. Získat byste měli řidší, lité těsto. To nalijte na plech vyložený pečicím papírem a při 170 °C pečte dozlatova, asi 15–20 minut. Teplý korpus pokapejte rumem a nechte zchladnout. Z moučkového cukru, rumu, oleje a 1 lžíce horké vody ušlehejte polevu a tou rovnoměrně potřete korpus. Nechte zaschnout a teprve pak vykrájejte půlměsíce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty