×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rozmarýnový olej

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Rozmarýnový olej

Co budete potřebovat

250 ml řepkového oleje
4 snítky čerstvého rozmarýnu + na ozdobení

Jak na to?

1. Polovinu oleje nalijte do hrnce. Přidejte bylinky a na středním plameni pomalu zahřívejte. Občas promíchejte. Jakmile se olej začne zahřívat, teplotu stáhněte a 5 minut prohřívejte. Pak přidejte druhou polovinu oleje a nechte zchladnout.
2. Vychladlý olej přeceďte do čisté lahve. Přidejte čerstvé bylinky a další přísady podle vámi zvoleného druhu oleje. Lahev uzavřete a skladujte v lednici.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozmarýnový olej

Velmi snadné Veganské Bez laktózy Bezlepkové Rozmarýn Magazín 3/2019 Počet porcí: 1 lahev, 250 ml
(0)
Naložením bylinek do oleje skvěle uchováte jejich chuť i vůni. Olej využijete především ve studené kuchyni k dochucení salátů nebo ke zvýraznění dušené, pečené či grilované zeleniny. Využít ho můžete i do marinády na maso. Bylinkový olej lze připravit z jakékoliv bylinky, kterou máte po ruce. Použijte kvalitní, chuťově neutrální olej, ideální je slunečnicový nebo řepkový. Bylinkový olej dobře uzavřete v lahvi a uchovejtev lednici, kde vydrží až dva měsíce.

Co budete potřebovat

250 ml řepkového oleje
4 snítky čerstvého rozmarýnu + na ozdobení

Jak na to?

1. Polovinu oleje nalijte do hrnce. Přidejte bylinky a na středním plameni pomalu zahřívejte. Občas promíchejte. Jakmile se olej začne zahřívat, teplotu stáhněte a 5 minut prohřívejte. Pak přidejte druhou polovinu oleje a nechte zchladnout.
2. Vychladlý olej přeceďte do čisté lahve. Přidejte čerstvé bylinky a další přísady podle vámi zvoleného druhu oleje. Lahev uzavřete a skladujte v lednici.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty