1
Oloupané batáty rozkrájejte ostrým velkým nožem na hranolky o průměru 3 centimetry. Vložte je do mísy, zaprašte solamylem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.
2
Rozpalte olej na středním plameni a vložte batáty, které asi 3 minuty předsmažte. Pomocí děrované naběračky je vyjměte na plech nebo velký talíř a nechte zcela vychladnout.
3
V malé misce promíchejte sůl, chilli vločky a nasekané lístky rozmarýnu.
4
Poté znovu rozpalte olej na vysokou teplotu a osmažte hranolky do zlatova a křupava. Vyndejte je na papírovou utěrku a osušte. Přesypte do hrnce nebo pekáčku a promíchejte s chilli rozmarýnovou solí. Ihned servírujte.
1
Oloupané batáty rozkrájejte ostrým velkým nožem na hranolky o průměru 3 centimetry. Vložte je do mísy, zaprašte solamylem, promíchejte a nechte odstát 5 minut.
2
Rozpalte olej na středním plameni a vložte batáty, které asi 3 minuty předsmažte. Pomocí děrované naběračky je vyjměte na plech nebo velký talíř a nechte zcela vychladnout.
3
V malé misce promíchejte sůl, chilli vločky a nasekané lístky rozmarýnu.
4
Poté znovu rozpalte olej na vysokou teplotu a osmažte hranolky do zlatova a křupava. Vyndejte je na papírovou utěrku a osušte. Přesypte do hrnce nebo pekáčku a promíchejte s chilli rozmarýnovou solí. Ihned servírujte.