×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rozmarýnový burger „naháč“ s cibulovou marmeládou a bramborovou slámou

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Rozmarýnový burger „naháč“ s cibulovou marmeládou a bramborovou slámou

Co budete potřebovat

1 kg červené cibule
70 g másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hnědého cukru
350 ml červeného vína
150 ml balzamika
600 g větších brambor
slunečnicový olej
sůl
4 hovězí rozmarýnové burgery
olej

Jak na to?

Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na proužky. V dostatečně velkém kastrolu s těžkým dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Přesuňte nakrájenou cibuli, posypte cukrem, dobře promíchejte a 40–50 minut opékejte na mírném plameni za občasného míchání. Poté podlijte červeným vínem s balzamikem a nechte ještě dalších 25 minut vařit bez pokličky.
Brambory oloupejte a na mandolíně nebo nožem nakrájejte na sirky – slabé hranolky. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Ve fritéze nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje a v několika várkách zprudka opečte. Děrovanou naběračkou „bramborovou slámu“ vyjměte a přesuňte do mísy vyložené papírovými utěrkami, aby se odsála přebytečná mastnota. Poté posypte solí.
Burgery pomažte olejem a pečte na rozpáleném grilu přibližně sedm minut z každé strany. Podávejte s pořádnou porcí cibulové marmelády a s bramborovou slámou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozmarýnový burger „naháč“ s cibulovou marmeládou a bramborovou slámou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Milujete maso a pečivo vám u burgeru jen překáží? Tohle bude recept přesně pro vás! Kvalitní maso nemusíte schovávat do housky. Vychutnejte si ho jen tak a přidejte pouze chutné zeleninové přílohy.

Co budete potřebovat

1 kg červené cibule
70 g másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hnědého cukru
350 ml červeného vína
150 ml balzamika
600 g větších brambor
slunečnicový olej
sůl
4 hovězí rozmarýnové burgery
olej

Jak na to?

Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na proužky. V dostatečně velkém kastrolu s těžkým dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Přesuňte nakrájenou cibuli, posypte cukrem, dobře promíchejte a 40–50 minut opékejte na mírném plameni za občasného míchání. Poté podlijte červeným vínem s balzamikem a nechte ještě dalších 25 minut vařit bez pokličky.
Brambory oloupejte a na mandolíně nebo nožem nakrájejte na sirky – slabé hranolky. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Ve fritéze nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje a v několika várkách zprudka opečte. Děrovanou naběračkou „bramborovou slámu“ vyjměte a přesuňte do mísy vyložené papírovými utěrkami, aby se odsála přebytečná mastnota. Poté posypte solí.
Burgery pomažte olejem a pečte na rozpáleném grilu přibližně sedm minut z každé strany. Podávejte s pořádnou porcí cibulové marmelády a s bramborovou slámou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty