×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rozmarýnový burger „naháč“ s cibulovou marmeládou a bramborovou slámou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Rozmarýnový burger „naháč“ s cibulovou marmeládou a bramborovou slámou

Co budete potřebovat

1 kg červené cibule
70 g másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hnědého cukru
350 ml červeného vína
150 ml balzamika
600 g větších brambor
slunečnicový olej
sůl
4 hovězí rozmarýnové burgery
olej

Jak na to?

Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na proužky. V dostatečně velkém kastrolu s těžkým dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Přesuňte nakrájenou cibuli, posypte cukrem, dobře promíchejte a 40–50 minut opékejte na mírném plameni za občasného míchání. Poté podlijte červeným vínem s balzamikem a nechte ještě dalších 25 minut vařit bez pokličky.
Brambory oloupejte a na mandolíně nebo nožem nakrájejte na sirky – slabé hranolky. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Ve fritéze nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje a v několika várkách zprudka opečte. Děrovanou naběračkou „bramborovou slámu“ vyjměte a přesuňte do mísy vyložené papírovými utěrkami, aby se odsála přebytečná mastnota. Poté posypte solí.
Burgery pomažte olejem a pečte na rozpáleném grilu přibližně sedm minut z každé strany. Podávejte s pořádnou porcí cibulové marmelády a s bramborovou slámou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozmarýnový burger „naháč“ s cibulovou marmeládou a bramborovou slámou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4
(0)
Milujete maso a pečivo vám u burgeru jen překáží? Tohle bude recept přesně pro vás! Kvalitní maso nemusíte schovávat do housky. Vychutnejte si ho jen tak a přidejte pouze chutné zeleninové přílohy.

Co budete potřebovat

1 kg červené cibule
70 g másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hnědého cukru
350 ml červeného vína
150 ml balzamika
600 g větších brambor
slunečnicový olej
sůl
4 hovězí rozmarýnové burgery
olej

Jak na to?

Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na proužky. V dostatečně velkém kastrolu s těžkým dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Přesuňte nakrájenou cibuli, posypte cukrem, dobře promíchejte a 40–50 minut opékejte na mírném plameni za občasného míchání. Poté podlijte červeným vínem s balzamikem a nechte ještě dalších 25 minut vařit bez pokličky.
Brambory oloupejte a na mandolíně nebo nožem nakrájejte na sirky – slabé hranolky. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Ve fritéze nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje a v několika várkách zprudka opečte. Děrovanou naběračkou „bramborovou slámu“ vyjměte a přesuňte do mísy vyložené papírovými utěrkami, aby se odsála přebytečná mastnota. Poté posypte solí.
Burgery pomažte olejem a pečte na rozpáleném grilu přibližně sedm minut z každé strany. Podávejte s pořádnou porcí cibulové marmelády a s bramborovou slámou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat