Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRostbíf s omáčkou z modrého sýru a kapustovými chipsy
Albert logoAlbert logo
  • Rostbíf s omáčkou z modrého sýru a kapustovými chipsy

Rostbíf s omáčkou z modrého sýru a kapustovými chipsy

Rostbíf s omáčkou z modrého sýru a kapustovými chipsy
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Worcesterová omáčka 3 plž
  • Hovězí nízký roštěnec 1 kg
  • Sůl 1,5 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 2 plž
  • Pepř 2 plž
  • Kapustové chipsy
  • Olej olivový
  • Kapusta hlávková
  • Sýr Niva 100 g
  • Chilli vločky 1 člž
  • Jogurt řecký 150 g
  • Majonéza 2 plž
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Worcesterová omáčka 3 plž
  • Hovězí nízký roštěnec 1 kg
  • Sůl 1,5 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 2 plž
  • Pepř 2 plž
  • Kapustové chipsy
  • Olej olivový
  • Kapusta hlávková
  • Sýr Niva 100 g
  • Chilli vločky 1 člž
  • Jogurt řecký 150 g
  • Majonéza 2 plž
  • Citronová šťáva 1 člž

Příprava

1
Den nebo nejlépe dva dny před pečením připravte maso. Nejprve odstraňte blánu a důkladně vetřete sůl. Potřete worcesterovou omáčkou a nakonec vmasírujte hrubozrnnou i dijonskou hořčici. Posypte pepřem, zabalte maso do igelitové fólie a nechte v ledničce odležet.
2
Maso vyndejte z lednice půl hodiny před zpracováním a nechte vydýchat. Pak zprudka opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Dejte na pekáč, vložte do trouby a pečte 50 minut při teplotě 140 °C. Pokud máte teploměr na maso, hlídejte si teplotu mezi 54–58 °C.
3
Upečené maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte vychladnout. Poté nakrájejte na tenké plátky.
4
Z kapustových listů odstraňte řapík a nakrájejte na menší kusy. Zakápněte trochou olivového oleje, nejlepší je použít ten ve spreji. Rozprostřete v jedné vrstvě na plech, posypte vločkami chilli a osolte. Dejte na 15 minut péct do trouby pod gril rozpálený na 200 °C dokřupava.
5
Na dip rozmačkejte sýr vidličkou a poté prošlehejte s jogurtem. Přidejte majonézu, šťávu z citronu a dobře promíchejte.
1
Den nebo nejlépe dva dny před pečením připravte maso. Nejprve odstraňte blánu a důkladně vetřete sůl. Potřete worcesterovou omáčkou a nakonec vmasírujte hrubozrnnou i dijonskou hořčici. Posypte pepřem, zabalte maso do igelitové fólie a nechte v ledničce odležet.
2
Maso vyndejte z lednice půl hodiny před zpracováním a nechte vydýchat. Pak zprudka opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Dejte na pekáč, vložte do trouby a pečte 50 minut při teplotě 140 °C. Pokud máte teploměr na maso, hlídejte si teplotu mezi 54–58 °C.
3
Upečené maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte vychladnout. Poté nakrájejte na tenké plátky.
4
Z kapustových listů odstraňte řapík a nakrájejte na menší kusy. Zakápněte trochou olivového oleje, nejlepší je použít ten ve spreji. Rozprostřete v jedné vrstvě na plech, posypte vločkami chilli a osolte. Dejte na 15 minut péct do trouby pod gril rozpálený na 200 °C dokřupava.
5
Na dip rozmačkejte sýr vidličkou a poté prošlehejte s jogurtem. Přidejte majonézu, šťávu z citronu a dobře promíchejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.