
Rostbíf s omáčkou z modrého sýru a kapustovými chipsy

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Worcesterová omáčka 3 plž
- Hovězí nízký roštěnec 1 kg
- Sůl 1,5 plž
- Hořčice dijonská 2 plž
- Hořčice hrubozrnná 2 plž
- Pepř 2 plž
- Kapustové chipsy
- Olej olivový
- Kapusta hlávková
- Sýr Niva 100 g
- Chilli vločky 1 člž
- Jogurt řecký 150 g
- Majonéza 2 plž
- Citronová šťáva 1 člž
- Worcesterová omáčka 3 plž
- Hovězí nízký roštěnec 1 kg
- Sůl 1,5 plž
- Hořčice dijonská 2 plž
- Hořčice hrubozrnná 2 plž
- Pepř 2 plž
- Kapustové chipsy
- Olej olivový
- Kapusta hlávková
- Sýr Niva 100 g
- Chilli vločky 1 člž
- Jogurt řecký 150 g
- Majonéza 2 plž
- Citronová šťáva 1 člž
Příprava
- 1Den nebo nejlépe dva dny před pečením připravte maso. Nejprve odstraňte blánu a důkladně vetřete sůl. Potřete worcesterovou omáčkou a nakonec vmasírujte hrubozrnnou i dijonskou hořčici. Posypte pepřem, zabalte maso do igelitové fólie a nechte v ledničce odležet.
- 2Maso vyndejte z lednice půl hodiny před zpracováním a nechte vydýchat. Pak zprudka opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Dejte na pekáč, vložte do trouby a pečte 50 minut při teplotě 140 °C. Pokud máte teploměr na maso, hlídejte si teplotu mezi 54–58 °C.
- 3Upečené maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte vychladnout. Poté nakrájejte na tenké plátky.
- 4Z kapustových listů odstraňte řapík a nakrájejte na menší kusy. Zakápněte trochou olivového oleje, nejlepší je použít ten ve spreji. Rozprostřete v jedné vrstvě na plech, posypte vločkami chilli a osolte. Dejte na 15 minut péct do trouby pod gril rozpálený na 200 °C dokřupava.
- 5Na dip rozmačkejte sýr vidličkou a poté prošlehejte s jogurtem. Přidejte majonézu, šťávu z citronu a dobře promíchejte.
- 1Den nebo nejlépe dva dny před pečením připravte maso. Nejprve odstraňte blánu a důkladně vetřete sůl. Potřete worcesterovou omáčkou a nakonec vmasírujte hrubozrnnou i dijonskou hořčici. Posypte pepřem, zabalte maso do igelitové fólie a nechte v ledničce odležet.
- 2Maso vyndejte z lednice půl hodiny před zpracováním a nechte vydýchat. Pak zprudka opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Dejte na pekáč, vložte do trouby a pečte 50 minut při teplotě 140 °C. Pokud máte teploměr na maso, hlídejte si teplotu mezi 54–58 °C.
- 3Upečené maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte vychladnout. Poté nakrájejte na tenké plátky.
- 4Z kapustových listů odstraňte řapík a nakrájejte na menší kusy. Zakápněte trochou olivového oleje, nejlepší je použít ten ve spreji. Rozprostřete v jedné vrstvě na plech, posypte vločkami chilli a osolte. Dejte na 15 minut péct do trouby pod gril rozpálený na 200 °C dokřupava.
- 5Na dip rozmačkejte sýr vidličkou a poté prošlehejte s jogurtem. Přidejte majonézu, šťávu z citronu a dobře promíchejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.