×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rolky plněné sušenými rajčaty a balkánským sýrem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Rolky plněné sušenými rajčaty a balkánským sýrem

Co budete potřebovat

225 g hladké mouky
špetka soli
175 g ledového másla
1 vejce AQ
čerstvý špenát
Na náplň:
10 plátků slaniny AQ
100 g sušených rajčat naložených v oleji
100 g balkánského sýru AQ
svazek bazalky AQ

Jak na to?

Na těsto nasypte mouku do velké mísy, přidejte špetku soli a pak nastrouhané ledové máslo. Promíchejte, aby se všechny kousky másla obalily moukou. Pak přilijte 150 ml ledové vody a uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut chladit. Troubu rozpalte na 200 °C. Těsto rozdělte na dvě půlky. První rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku dlouhého 45 cm a širokého 9 cm. Druhou dejte zpět do lednice. Všechny suroviny na náplň smíchejte a polovinu rozprostřete na rozválené těsto. U jednoho dlouhého okraje nechte volné místo. Protilehlý okraj potřete vejcem a přehněte přes náplň do dlouhého ‚tunelu‘. Vršek znovu potřete vejcem, rádýlkem rozkrájejte na 3 cm široké kousky. Každý přehněte do rolky. Zopakujte s druhou polovinou těsta a náplně. Rolky pečte 15–20 minut. Servírujte se špenátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rolky plněné sušenými rajčaty a balkánským sýrem

Hlavní chod Snadné Česká Bazalka , Rajče Magazín 4/2014
(0)

Co budete potřebovat

225 g hladké mouky
špetka soli
175 g ledového másla
1 vejce AQ
čerstvý špenát
Na náplň:
10 plátků slaniny AQ
100 g sušených rajčat naložených v oleji
100 g balkánského sýru AQ
svazek bazalky AQ

Jak na to?

Na těsto nasypte mouku do velké mísy, přidejte špetku soli a pak nastrouhané ledové máslo. Promíchejte, aby se všechny kousky másla obalily moukou. Pak přilijte 150 ml ledové vody a uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut chladit. Troubu rozpalte na 200 °C. Těsto rozdělte na dvě půlky. První rozválejte na pomoučené pracovní ploše do obdélníku dlouhého 45 cm a širokého 9 cm. Druhou dejte zpět do lednice. Všechny suroviny na náplň smíchejte a polovinu rozprostřete na rozválené těsto. U jednoho dlouhého okraje nechte volné místo. Protilehlý okraj potřete vejcem a přehněte přes náplň do dlouhého ‚tunelu‘. Vršek znovu potřete vejcem, rádýlkem rozkrájejte na 3 cm široké kousky. Každý přehněte do rolky. Zopakujte s druhou polovinou těsta a náplně. Rolky pečte 15–20 minut. Servírujte se špenátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty