×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Roláda z vepřové plece

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Roláda z vepřové plece

Co budete potřebovat

1–1,2 kg vepřové plece
sůl
1 lžíce celého černého pepře
2 lžičky červených chilli vloček
lžíce fenyklových semínek
10–12 lístků šalvěje, nasekaných
1 snítka rozmarýnu, lístky odrhnuté a nasekané
1 snítka tymiánu, lístky odrhnuté
hrst čerstvé hladkolisté petržele, nasekané
4 stroužky česneku, nasekané
2 lžičky kaparů, nasekaných
kůra z 1 pomeranče, nastrouhaná
100 g slaniny v plátcích
olivový olej
několik neoloupaných stroužků česneku a pár snítek stejných bylinek jako na kořeněnou náplň rolády
200 ml bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Vepřovou plec očistěte od šlach a přebytečného tuku. Rozřízněte ji tak, aby tvořila přibližný obdélník a byla silná asi 2–3 cm. Maso osolte. Pepř, chilli vločky a fenyklová semínka opražte nasucho v pánvi a roztlučte je v hmoždíři. Pak maso rovnoměrně posypte roztlučeným kořením, bylinkami, česnekem, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše pěkně přitlačte prsty. Nakonec navrch rozložte plátky slaniny. Maso po délce pevně srolujte. Roládu převažte kuchyňským provázkem.
Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a nechte ho rozehřát na plotně. Opečte na něm krátce stroužky česneku a bylinky. Pak odsuňte česnek a bylinky na stranu a opečte roládu ze všech stran, aby se zatáhla. Maso dejte do trouby a pečte zakryté poklicí zhruba 2 hodiny. Pak zvyšte teplotu na 250 °C a ještě 30 minut pečte.
Maso po upečení přendejte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 15 minut odpočívat. Zatím dejte pekáč na plotnu, rozehřejte výpek, přilijte víno a přiveďte k varu. Ze stěn pekáče setřete připečené zbytky a šťávu zredukujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Roláda z vepřové plece

Hlavní chod Náročné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1–1,2 kg vepřové plece
sůl
1 lžíce celého černého pepře
2 lžičky červených chilli vloček
lžíce fenyklových semínek
10–12 lístků šalvěje, nasekaných
1 snítka rozmarýnu, lístky odrhnuté a nasekané
1 snítka tymiánu, lístky odrhnuté
hrst čerstvé hladkolisté petržele, nasekané
4 stroužky česneku, nasekané
2 lžičky kaparů, nasekaných
kůra z 1 pomeranče, nastrouhaná
100 g slaniny v plátcích
olivový olej
několik neoloupaných stroužků česneku a pár snítek stejných bylinek jako na kořeněnou náplň rolády
200 ml bílého vína

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. Vepřovou plec očistěte od šlach a přebytečného tuku. Rozřízněte ji tak, aby tvořila přibližný obdélník a byla silná asi 2–3 cm. Maso osolte. Pepř, chilli vločky a fenyklová semínka opražte nasucho v pánvi a roztlučte je v hmoždíři. Pak maso rovnoměrně posypte roztlučeným kořením, bylinkami, česnekem, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše pěkně přitlačte prsty. Nakonec navrch rozložte plátky slaniny. Maso po délce pevně srolujte. Roládu převažte kuchyňským provázkem.
Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a nechte ho rozehřát na plotně. Opečte na něm krátce stroužky česneku a bylinky. Pak odsuňte česnek a bylinky na stranu a opečte roládu ze všech stran, aby se zatáhla. Maso dejte do trouby a pečte zakryté poklicí zhruba 2 hodiny. Pak zvyšte teplotu na 250 °C a ještě 30 minut pečte.
Maso po upečení přendejte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 15 minut odpočívat. Zatím dejte pekáč na plotnu, rozehřejte výpek, přilijte víno a přiveďte k varu. Ze stěn pekáče setřete připečené zbytky a šťávu zredukujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty