
Roláda jako pírko

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Cukr krupicový 100 g
- Vejce 5 ks
- Citronová kůra 1/2 člž
- Olej
- Solamyl 2 plž
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Zakysaná smetana 1 ks
- Cukr krupicový 100 g
- Vejce 5 ks
- Citronová kůra 1/2 člž
- Olej
- Solamyl 2 plž
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Zakysaná smetana 1 ks
Příprava
- 1Zahřejte troubu na 190 °C.
- 2Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně do něj vmíchávejte žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Nešlehejte!
- 3Směs rychle rozetřete na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dejte na deset minut zprudka péct.
- 4Upečený horký plát překlopte na utěrku, sejměte papír a srolujte.
- 5Smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte vanilkový cukr a zakysanou smetanu.
- 6Vlažné těsto rozrolujte, potřete smetanovou směsí a opět zatočte. Chlaďte tři hodiny.
- 1Zahřejte troubu na 190 °C.
- 2Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a postupně do něj vmíchávejte žloutky a pak i cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Nešlehejte!
- 3Směs rychle rozetřete na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a dejte na deset minut zprudka péct.
- 4Upečený horký plát překlopte na utěrku, sejměte papír a srolujte.
- 5Smetanu vyšlehejte dotuha, vmíchejte vanilkový cukr a zakysanou smetanu.
- 6Vlažné těsto rozrolujte, potřete smetanovou směsí a opět zatočte. Chlaďte tři hodiny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.