×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rizoto s ricottou a citronem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát

Rizoto s ricottou a citronem

Co budete potřebovat

25 g másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, drcené
80 ml suchého bílého vína
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
400 g rýže arborio
1,5 l kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekané citronové kůry + troška k servírování
40 g parmazánu, nastrouhaného
200 g ricotty
2 lžíce olivového oleje
hrst čerstvého oregana
20 g másla
1 lžička chilli vloček

Jak na to?

Máslo rozpustím v hlubší pánvi a nechám na něm 4–5 minut zesklovatět cibuli a česnek. Přiliju víno, osolím, opepřím a nechám tak 2 minuty povařit. Vsypu rýži a dobře ji promíchám, aby se obalila máslem, cibulí a česnekem. Zaleju 250 ml vývaru a počkám, až se začne vařit. Stáhnu plamen, občas promíchám a až se vývar vsákne, doleju další. Vařím 20–25 minut, dokud není rýže měkká. Sundám z plotýnky, vmíchám citronovou šťávu, kůru a parmazán, nakonec opatrně i ricottu. Na malé pánvičce rozehřeju olivový olej a dokřupava opeču oreganové lístky. Nechám je okapat na papírové utěrce. V té samé pánvičce rozpustím máslo. Rizoto rozdělím na talíře, posypu chilli vločkami, ozdobím oreganovými lístky a pokapu rozpuštěným máslem. Ozdobím a ochutím zbylou citronovou kůrou a s očekáváním velké chvály servíruju.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rizoto s ricottou a citronem

Hlavní chod Snadné Oregano , Chilli paprička Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (15)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

25 g másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, drcené
80 ml suchého bílého vína
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
400 g rýže arborio
1,5 l kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekané citronové kůry + troška k servírování
40 g parmazánu, nastrouhaného
200 g ricotty
2 lžíce olivového oleje
hrst čerstvého oregana
20 g másla
1 lžička chilli vloček

Jak na to?

Máslo rozpustím v hlubší pánvi a nechám na něm 4–5 minut zesklovatět cibuli a česnek. Přiliju víno, osolím, opepřím a nechám tak 2 minuty povařit. Vsypu rýži a dobře ji promíchám, aby se obalila máslem, cibulí a česnekem. Zaleju 250 ml vývaru a počkám, až se začne vařit. Stáhnu plamen, občas promíchám a až se vývar vsákne, doleju další. Vařím 20–25 minut, dokud není rýže měkká. Sundám z plotýnky, vmíchám citronovou šťávu, kůru a parmazán, nakonec opatrně i ricottu. Na malé pánvičce rozehřeju olivový olej a dokřupava opeču oreganové lístky. Nechám je okapat na papírové utěrce. V té samé pánvičce rozpustím máslo. Rizoto rozdělím na talíře, posypu chilli vločkami, ozdobím oreganovými lístky a pokapu rozpuštěným máslem. Ozdobím a ochutím zbylou citronovou kůrou a s očekáváním velké chvály servíruju.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019