×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rizoto s ricottou a citronem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Rizoto s ricottou a citronem

Co budete potřebovat

25 g másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, drcené
80 ml suchého bílého vína
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
400 g rýže arborio
1,5 l kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekané citronové kůry + troška k servírování
40 g parmazánu, nastrouhaného
200 g ricotty
2 lžíce olivového oleje
hrst čerstvého oregana
20 g másla
1 lžička chilli vloček

Jak na to?

Máslo rozpustím v hlubší pánvi a nechám na něm 4–5 minut zesklovatět cibuli a česnek. Přiliju víno, osolím, opepřím a nechám tak 2 minuty povařit. Vsypu rýži a dobře ji promíchám, aby se obalila máslem, cibulí a česnekem. Zaleju 250 ml vývaru a počkám, až se začne vařit. Stáhnu plamen, občas promíchám a až se vývar vsákne, doleju další. Vařím 20–25 minut, dokud není rýže měkká. Sundám z plotýnky, vmíchám citronovou šťávu, kůru a parmazán, nakonec opatrně i ricottu. Na malé pánvičce rozehřeju olivový olej a dokřupava opeču oreganové lístky. Nechám je okapat na papírové utěrce. V té samé pánvičce rozpustím máslo. Rizoto rozdělím na talíře, posypu chilli vločkami, ozdobím oreganovými lístky a pokapu rozpuštěným máslem. Ozdobím a ochutím zbylou citronovou kůrou a s očekáváním velké chvály servíruju.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rizoto s ricottou a citronem

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

25 g másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, drcené
80 ml suchého bílého vína
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
400 g rýže arborio
1,5 l kuřecího vývaru
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekané citronové kůry + troška k servírování
40 g parmazánu, nastrouhaného
200 g ricotty
2 lžíce olivového oleje
hrst čerstvého oregana
20 g másla
1 lžička chilli vloček

Jak na to?

Máslo rozpustím v hlubší pánvi a nechám na něm 4–5 minut zesklovatět cibuli a česnek. Přiliju víno, osolím, opepřím a nechám tak 2 minuty povařit. Vsypu rýži a dobře ji promíchám, aby se obalila máslem, cibulí a česnekem. Zaleju 250 ml vývaru a počkám, až se začne vařit. Stáhnu plamen, občas promíchám a až se vývar vsákne, doleju další. Vařím 20–25 minut, dokud není rýže měkká. Sundám z plotýnky, vmíchám citronovou šťávu, kůru a parmazán, nakonec opatrně i ricottu. Na malé pánvičce rozehřeju olivový olej a dokřupava opeču oreganové lístky. Nechám je okapat na papírové utěrce. V té samé pánvičce rozpustím máslo. Rizoto rozdělím na talíře, posypu chilli vločkami, ozdobím oreganovými lístky a pokapu rozpuštěným máslem. Ozdobím a ochutím zbylou citronovou kůrou a s očekáváním velké chvály servíruju.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty