Grilovaná hovězí žebra

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Chilli vločky 1 člž
- Marmeláda pomerančová 160 g
- Hořčice hrubozrnná 2 plž
- Vinný bílý ocet 1 plž
- Sůl
- Pepř
- Hovězí žebro 1,2 kg
- Cukr třtinový 1 plž
- Citron 1 ks
- Petrželka čerstvá 1,5 hrs.
- Olej olivový 100 ml
- Jablko 2 ks
- Salát ledový 1/2 ks
- Salát Radicchio 1/2 ks
- Kopr 4 snít.
- Chilli vločky 1 člž
- Marmeláda pomerančová 160 g
- Hořčice hrubozrnná 2 plž
- Vinný bílý ocet 1 plž
- Sůl
- Pepř
- Hovězí žebro 1,2 kg
- Cukr třtinový 1 plž
- Citron 1 ks
- Petrželka čerstvá 1,5 hrs.
- Olej olivový 100 ml
- Jablko 2 ks
- Salát ledový 1/2 ks
- Salát Radicchio 1/2 ks
- Kopr 4 snít.
Příprava
- 1V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
- 2Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
- 3Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
- 4V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
- 5Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.
- 1V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
- 2Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
- 3Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
- 4V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
- 5Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







