Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná hovězí žebra
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná hovězí žebra

Grilovaná hovězí žebra

Grilovaná hovězí žebra
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Chilli vločky 1 člž
  • Marmeláda pomerančová 160 g
  • Hořčice hrubozrnná 2 plž
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí žebro 1,2 kg
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Citron 1 ks
  • Petrželka čerstvá 1,5 hrs.
  • Olej olivový 100 ml
  • Jablko 2 ks
  • Salát ledový 1/2 ks
  • Salát Radicchio 1/2 ks
  • Kopr 4 snít.
  • Chilli vločky 1 člž
  • Marmeláda pomerančová 160 g
  • Hořčice hrubozrnná 2 plž
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí žebro 1,2 kg
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Citron 1 ks
  • Petrželka čerstvá 1,5 hrs.
  • Olej olivový 100 ml
  • Jablko 2 ks
  • Salát ledový 1/2 ks
  • Salát Radicchio 1/2 ks
  • Kopr 4 snít.

Příprava

1
V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
2
Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
3
Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
4
V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
5
Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.
1
V malé misce smíchejte na marinádu polovinu lžičky chilli vloček se 160 g pomerančové marmelády, 2 lžícemi hrubozrnné hořčice, lžící vinného octa a pepřem.
2
Žebra rozložte na plech, osolte a potřete ze všech stran marinádou. Nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 15 minut.
3
Žebra grilujte na rozehřátém grilu 1 hodinu. Přesuňte na talíř a nechte odpočívat.
4
V misce smíchejte šťávu z citronu s cukrem, solí, pepřem a pokrájenou petrželkou. Pomalu vmíchejte olivový olej, až se vytvoří emulze.
5
Omytá jablka rozpulte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ledový salát a salát radicchio zbavte vrchních listů a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte s jablky, dresinkem a ozdobte snítkou kopru a petrželky. Salát podávejte s hovězími žebry.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.