×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rizoto s rajčaty a chorizem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Rizoto s rajčaty a chorizem

Co budete potřebovat

1 lžička olivového oleje
400 g klobásek nebo salámu chorizo,
nakrájených na tenké plátky
1 cibule, nakrájená
350 g rýže BASIC na rizoto (kulatozrnné)
1 lžíce červeného vinného octa
400g konzerva krájených rajčat BASIC
1 litr horkého kuřecího vývaru
85 g mraženého hrášku BASIC
1 lžíce strouhaného parmazánu
+ k podávání
petrželka , nasekaná

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a přidejte chorizo nebo klobásky. Minutu opékejte, přidejte cibuli a opékejte ji, až zesklovatí. Přisypejte rýži, minutu míchejte, přilijte ocet, rajčata a důkladně promíchejte. Do rýžové směsi po částech přilévejte vývar – vždy počkejte, až se vstřebá. S poslední dávkou vývaru přidejte hrášek. Až bude rýže uvařená, stáhněte ji z ohně, vmíchejte parmazán a petrželku. Podávejte posypané parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rizoto s rajčaty a chorizem

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

1 lžička olivového oleje
400 g klobásek nebo salámu chorizo,
nakrájených na tenké plátky
1 cibule, nakrájená
350 g rýže BASIC na rizoto (kulatozrnné)
1 lžíce červeného vinného octa
400g konzerva krájených rajčat BASIC
1 litr horkého kuřecího vývaru
85 g mraženého hrášku BASIC
1 lžíce strouhaného parmazánu
+ k podávání
petrželka , nasekaná

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a přidejte chorizo nebo klobásky. Minutu opékejte, přidejte cibuli a opékejte ji, až zesklovatí. Přisypejte rýži, minutu míchejte, přilijte ocet, rajčata a důkladně promíchejte. Do rýžové směsi po částech přilévejte vývar – vždy počkejte, až se vstřebá. S poslední dávkou vývaru přidejte hrášek. Až bude rýže uvařená, stáhněte ji z ohně, vmíchejte parmazán a petrželku. Podávejte posypané parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty