×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Italské rizoto s hráškem a mátou

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Italské rizoto s hráškem a mátou

Tip do kuchyně

 

Na každou porci rozdělte lžíci zakysané smetany a podávejte.

Co budete potřebovat

2 hrsti mátových lístků
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
75 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
80 ml suchého bílého vína
400 g rýže arborio
litru kuřecího vývaru
40 g parmazánu
240 g mraženého hrášku
200 g mladých hráškových lusků
sůl
pepř
zakysaná smetana

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.

1) Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.

2) Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.

3) Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.

4) Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.

5) Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.

6) Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.

7) Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.

8) Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Italské rizoto s hráškem a mátou

Hlavní chod Snadné Italská Něco lehkého Vaření Máta Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Na každou porci rozdělte lžíci zakysané smetany a podávejte.

Co budete potřebovat

2 hrsti mátových lístků
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
75 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
80 ml suchého bílého vína
400 g rýže arborio
litru kuřecího vývaru
40 g parmazánu
240 g mraženého hrášku
200 g mladých hráškových lusků
sůl
pepř
zakysaná smetana

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.

1) Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.

2) Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.

3) Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.

4) Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.

5) Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.

6) Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.

7) Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.

8) Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty