×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Italské rizoto s hráškem a mátou

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Italské rizoto s hráškem a mátou

Tip do kuchyně

 

Na každou porci rozdělte lžíci zakysané smetany a podávejte.

Co budete potřebovat

2 hrsti mátových lístků
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
75 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
80 ml suchého bílého vína
400 g rýže arborio
litru kuřecího vývaru
40 g parmazánu
240 g mraženého hrášku
200 g mladých hráškových lusků
sůl
pepř
zakysaná smetana

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.

1) Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.

2) Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.

3) Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.

4) Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.

5) Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.

6) Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.

7) Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.

8) Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Italské rizoto s hráškem a mátou

Hlavní chod Snadné Italská Něco lehkého Vaření Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Na každou porci rozdělte lžíci zakysané smetany a podávejte.

Co budete potřebovat

2 hrsti mátových lístků
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
75 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
80 ml suchého bílého vína
400 g rýže arborio
litru kuřecího vývaru
40 g parmazánu
240 g mraženého hrášku
200 g mladých hráškových lusků
sůl
pepř
zakysaná smetana

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi rozmanitá a rovněž oblíbená. Vyzkoušejte naše hráškové rizoto s mátou a parmazánem.

1) Mátu a sůl dejte do hmoždíře a utřete do mátové pasty. Poté vmíchejte olej a odložte.

2) Asi 25 g másla nechte rozehřát ve středně velkém hrnci.

3) Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání 4–5 minut opékejte doměkka.

4) Pak vlijte víno a vařte asi 2 minuty.

5) Nakonec do hrnce vsypte rýži a za stálého míchání opékejte 1–2 minuty.

6) Poté vlijte prvních 250 ml vývaru, vařte, nechte rýži absorbovat tekutinu a přilijte další vývar.

7) Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak by měla být al dente.

8) Potom vmíchejte parmazán, mátovou pastu, oba typy hrášku, osolte, opepřete, zjemněte zbylým máslem a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty