×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ricottové placičky s pečenými rajčaty

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú

Ricottové placičky s pečenými rajčaty

Co budete potřebovat

1 hrst cherry rajčat
1 lžíce olivového oleje
sůl
3 vejce
350 g ricotty
50 g hladké mouky
30 g másla + na smažení
1 hrst nasekaných bylin
(pažitka, petrželka)
pepř
1 hrst bazalkových listů

Jak na to?

Rajčata dejte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte a dejte na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s 250 g ricotty, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promíchejte, přidejte nasekané byliny (2 lžíce si ponechte stranou), osolte a po částech vmíchejte sníh.
Na pánvi rozehřejte lžíci másla, z těsta tvořte lžící placičky, smažte je po obou stranách dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku.
Zbylou ricottu promíchejte se zbytkem nasekaných bylin, osolte ji a opepřete. Placičky podávejte s bylinkovou ricottou, pečenými rajčaty a lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ricottové placičky s pečenými rajčaty

Svačina Velmi snadné Chuťovky Vegetariánské Bazalka , Pažitka , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 hrst cherry rajčat
1 lžíce olivového oleje
sůl
3 vejce
350 g ricotty
50 g hladké mouky
30 g másla + na smažení
1 hrst nasekaných bylin
(pažitka, petrželka)
pepř
1 hrst bazalkových listů

Jak na to?

Rajčata dejte do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte a dejte na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s 250 g ricotty, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promíchejte, přidejte nasekané byliny (2 lžíce si ponechte stranou), osolte a po částech vmíchejte sníh.
Na pánvi rozehřejte lžíci másla, z těsta tvořte lžící placičky, smažte je po obou stranách dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku.
Zbylou ricottu promíchejte se zbytkem nasekaných bylin, osolte ji a opepřete. Placičky podávejte s bylinkovou ricottou, pečenými rajčaty a lístky bazalky.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019