Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Řecký salát s lilkem a piniovými oříšky

Řecký salát s lilkem a piniovými oříšky

Ingredience

1 lilek
sůl
4 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce olivového oleje
pepř
1 lžička medu
250 g keříkových rajčat
½ okurky
1 hrst čerstvé petrželky
1 hrst čerstvé máty
100 g balkánského sýra
½ červené cibule
80 g piniových ořechů

Postup přípravy

1. Omytý lilek nakrájejte na kolečka. Osolte z obou stran a nechte 10 minut odležet. Pak papírovým ubrouskem osušte od přebytečné vody. Opečte na rozpáleném grilu z obou stran 2 minuty dozlatova a dejte stranou.

2. Ocet v misce promíchejte s olejem, solí, pepřem a medem.

3. Omytá rajčata a okurku nakrájejte na kostičky. Promíchejte s připraveným lilkem, petrželkou a mátou. Nakonec prolijte zálivkou.

4. Servírujte salát posypaný balkánským sýrem nakrájeným na kostičky, oloupanou cibulí nakrájenou na kroužky a piniovými oříšky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty