×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Řecké masové koule

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Řecké masové koule

Co budete potřebovat

2 plátky toustového chleba, nakrájené
na malé kostičky a namočené
do 50 ml mléka
500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku, prolisované
½ malé cibule, nasekaná nahrubo
1 vejce
¼ lžičky sušené chilli papričky,
rozdrobené
1 lžíce najemno nasekaného oregana
100 g sýra balkánského typu,
rozdrobeného
panenský olivový olej na potření
rukou a vymazání plechu
Na dip
250 ml řeckého jogurtu
1 střední salátová okurka, oloupaná,
zbavená semínek a nastrouhaná
3 lžíce najemno nasekané čerstvé máty
1 lžička najemno nastrouhané kůry
z citronu + 2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Jak na to?

Nejdřív připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
Nyní se pusťte do masových koulí. Z toustového chleba vymačkejte mléko, vložte ho do misky, přidejte oba druhy masa, česnek, cibuli, vejce, chilli papričku a oregano. Osolte a směs důkladně promíchejte, nejlíp to jde rukama. Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček. Pak je po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel. Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby. Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran. Podávejte s připraveným dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řecké masové koule

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 plátky toustového chleba, nakrájené
na malé kostičky a namočené
do 50 ml mléka
500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku, prolisované
½ malé cibule, nasekaná nahrubo
1 vejce
¼ lžičky sušené chilli papričky,
rozdrobené
1 lžíce najemno nasekaného oregana
100 g sýra balkánského typu,
rozdrobeného
panenský olivový olej na potření
rukou a vymazání plechu
Na dip
250 ml řeckého jogurtu
1 střední salátová okurka, oloupaná,
zbavená semínek a nastrouhaná
3 lžíce najemno nasekané čerstvé máty
1 lžička najemno nastrouhané kůry
z citronu + 2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Jak na to?

Nejdřív připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
Nyní se pusťte do masových koulí. Z toustového chleba vymačkejte mléko, vložte ho do misky, přidejte oba druhy masa, česnek, cibuli, vejce, chilli papričku a oregano. Osolte a směs důkladně promíchejte, nejlíp to jde rukama. Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček. Pak je po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel. Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby. Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran. Podávejte s připraveným dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty