×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Řecké masové koule
45 minut , Snadné ,

Řecké masové koule

Co budu potřebovat

2 plátky toustového chleba, nakrájené
na malé kostičky a namočené
do 50 ml mléka
500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku, prolisované
½ malé cibule, nasekaná nahrubo
1 vejce
¼ lžičky sušené chilli papričky,
rozdrobené
1 lžíce najemno nasekaného oregana
100 g sýra balkánského typu,
rozdrobeného
panenský olivový olej na potření
rukou a vymazání plechu
Na dip
250 ml řeckého jogurtu
1 střední salátová okurka, oloupaná,
zbavená semínek a nastrouhaná
3 lžíce najemno nasekané čerstvé máty
1 lžička najemno nastrouhané kůry
z citronu + 2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Jak na to?

Nejdřív připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
Nyní se pusťte do masových koulí. Z toustového chleba vymačkejte mléko, vložte ho do misky, přidejte oba druhy masa, česnek, cibuli, vejce, chilli papričku a oregano. Osolte a směs důkladně promíchejte, nejlíp to jde rukama. Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček. Pak je po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel. Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby. Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran. Podávejte s připraveným dipem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut