×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Řecké masové koule

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Řecké masové koule

Co budete potřebovat

2 plátky toustového chleba, nakrájené
na malé kostičky a namočené
do 50 ml mléka
500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku, prolisované
½ malé cibule, nasekaná nahrubo
1 vejce
¼ lžičky sušené chilli papričky,
rozdrobené
1 lžíce najemno nasekaného oregana
100 g sýra balkánského typu,
rozdrobeného
panenský olivový olej na potření
rukou a vymazání plechu
Na dip
250 ml řeckého jogurtu
1 střední salátová okurka, oloupaná,
zbavená semínek a nastrouhaná
3 lžíce najemno nasekané čerstvé máty
1 lžička najemno nastrouhané kůry
z citronu + 2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Jak na to?

Nejdřív připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
Nyní se pusťte do masových koulí. Z toustového chleba vymačkejte mléko, vložte ho do misky, přidejte oba druhy masa, česnek, cibuli, vejce, chilli papričku a oregano. Osolte a směs důkladně promíchejte, nejlíp to jde rukama. Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček. Pak je po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel. Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby. Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran. Podávejte s připraveným dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řecké masové koule

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 plátky toustového chleba, nakrájené
na malé kostičky a namočené
do 50 ml mléka
500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku, prolisované
½ malé cibule, nasekaná nahrubo
1 vejce
¼ lžičky sušené chilli papričky,
rozdrobené
1 lžíce najemno nasekaného oregana
100 g sýra balkánského typu,
rozdrobeného
panenský olivový olej na potření
rukou a vymazání plechu
Na dip
250 ml řeckého jogurtu
1 střední salátová okurka, oloupaná,
zbavená semínek a nastrouhaná
3 lžíce najemno nasekané čerstvé máty
1 lžička najemno nastrouhané kůry
z citronu + 2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Jak na to?

Nejdřív připravte dip: smíchejte jogurt, nastrouhanou okurku, mátu, citronovou kůru a šťávu a sůl. Opepřete. Směs uložte do lednice.
Nyní se pusťte do masových koulí. Z toustového chleba vymačkejte mléko, vložte ho do misky, přidejte oba druhy masa, česnek, cibuli, vejce, chilli papričku a oregano. Osolte a směs důkladně promíchejte, nejlíp to jde rukama. Pak do ní zapracujte rozdrobený balkánský sýr.
Ruce si potřete trochou olivového oleje a ze směsi vytvarujte 30 kuliček. Pak je po pěti kouscích napíchejte na 6 kovových jehel. Rozpalte gril v troubě a mřížku zasuňte do horní části trouby. Plech potřete olivovým olejem, položte na něj kuličky a opékejte je dozlatova ze všech stran. Podávejte s připraveným dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty