
Řecká polévka avgolemono
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájejte na několik větších kusů a uvařte ve vývaru doměkka. Poté ho vyjměte a uvařte ve vývaru rýži. Maso natrhejte po vláknech.
Vejce rozklepněte do misky a ušlehejte s citronovou šťávou do pěny.
Přilijte jednu naběračku teplého vývaru a rozmíchejte. Potom vlijte vaječnou směs do horké polévky a míchejte, až vznikne hladký krém. Dál už nevařte, jen přidejte natrhané kuřecí maso. Při podávání ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo petrželky.
Dochuťte solí a pepřem.
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod