Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g kuřecích prsou
1,2 l kuřecího vývaru
100 g rýže
2 vejce + na ozdobení
1 citron
sůl, pepř
petrželka nebo kopr na ozdobení

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájejte na několik větších kusů a uvařte ve vývaru doměkka. Poté ho vyjměte a uvařte ve vývaru rýži. Maso natrhejte po vláknech.
Vejce rozklepněte do misky a ušlehejte s citronovou šťávou do pěny.
Přilijte jednu naběračku teplého vývaru a rozmíchejte. Potom vlijte vaječnou směs do horké polévky a míchejte, až vznikne hladký krém. Dál už nevařte, jen přidejte natrhané kuřecí maso. Při podávání ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo petrželky.
Dochuťte solí a pepřem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty