×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Řecká polévka avgolemono

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Řecká polévka avgolemono

Co budete potřebovat

250 g kuřecích prsou
1,2 l kuřecího vývaru
100 g rýže
2 vejce + na ozdobení
1 citron
sůl, pepř
petrželka nebo kopr na ozdobení

Jak na to?

Kuřecí maso nakrájejte na několik větších kusů a uvařte ve vývaru doměkka. Poté ho vyjměte a uvařte ve vývaru rýži. Maso natrhejte po vláknech.
Vejce rozklepněte do misky a ušlehejte s citronovou šťávou do pěny.
Přilijte jednu naběračku teplého vývaru a rozmíchejte. Potom vlijte vaječnou směs do horké polévky a míchejte, až vznikne hladký krém. Dál už nevařte, jen přidejte natrhané kuřecí maso. Při podávání ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo petrželky.
Dochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řecká polévka avgolemono

Polévka Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
(0)
Svěží kuřecí polévka ochucená citronem se v Řecku vaří hlavně ve sváteční dny. Někdy se připravuje také jako omáčka. Pro horké letní dny je jako stvořená.

Co budete potřebovat

250 g kuřecích prsou
1,2 l kuřecího vývaru
100 g rýže
2 vejce + na ozdobení
1 citron
sůl, pepř
petrželka nebo kopr na ozdobení

Jak na to?

Kuřecí maso nakrájejte na několik větších kusů a uvařte ve vývaru doměkka. Poté ho vyjměte a uvařte ve vývaru rýži. Maso natrhejte po vláknech.
Vejce rozklepněte do misky a ušlehejte s citronovou šťávou do pěny.
Přilijte jednu naběračku teplého vývaru a rozmíchejte. Potom vlijte vaječnou směs do horké polévky a míchejte, až vznikne hladký krém. Dál už nevařte, jen přidejte natrhané kuřecí maso. Při podávání ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo petrželky.
Dochuťte solí a pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty