×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Řecká polévka avgolemono

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Řecká polévka avgolemono

Co budete potřebovat

250 g kuřecích prsou
1,2 l kuřecího vývaru
100 g rýže
2 vejce + na ozdobení
1 citron
sůl, pepř
petrželka nebo kopr na ozdobení

Jak na to?

Kuřecí maso nakrájejte na několik větších kusů a uvařte ve vývaru doměkka. Poté ho vyjměte a uvařte ve vývaru rýži. Maso natrhejte po vláknech.
Vejce rozklepněte do misky a ušlehejte s citronovou šťávou do pěny.
Přilijte jednu naběračku teplého vývaru a rozmíchejte. Potom vlijte vaječnou směs do horké polévky a míchejte, až vznikne hladký krém. Dál už nevařte, jen přidejte natrhané kuřecí maso. Při podávání ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo petrželky.
Dochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řecká polévka avgolemono

Polévka Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Petržel kadeřavá Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4
(0)
Svěží kuřecí polévka ochucená citronem se v Řecku vaří hlavně ve sváteční dny. Někdy se připravuje také jako omáčka. Pro horké letní dny je jako stvořená.

Co budete potřebovat

250 g kuřecích prsou
1,2 l kuřecího vývaru
100 g rýže
2 vejce + na ozdobení
1 citron
sůl, pepř
petrželka nebo kopr na ozdobení

Jak na to?

Kuřecí maso nakrájejte na několik větších kusů a uvařte ve vývaru doměkka. Poté ho vyjměte a uvařte ve vývaru rýži. Maso natrhejte po vláknech.
Vejce rozklepněte do misky a ušlehejte s citronovou šťávou do pěny.
Přilijte jednu naběračku teplého vývaru a rozmíchejte. Potom vlijte vaječnou směs do horké polévky a míchejte, až vznikne hladký krém. Dál už nevařte, jen přidejte natrhané kuřecí maso. Při podávání ozdobte plátkem citronu a snítkou kopru nebo petrželky.
Dochuťte solí a pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty