×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rebarborové řezy

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Rebarborové řezy

Co budete potřebovat

180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
170 g másla
½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
Na náplň:
200 g rebarbory
250 g jahod
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Přikryju hrnec, do kterého jsem vložila rebarboru, jahody a citronovou šťávu a vařím na mírném plameni za občasného míchání 8–12 minut, až ovoce změkne. Cukr promíchám s kukuřičným škrobem a přidám k ovoci. Ovoce pořád míchám, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Hrnec stáhnu z plotny.
Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse promíchám šlehačem nebo v robotu mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl. Míchám tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si nechám stranou, zbytek natlačím prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřu náplň. Nakonec koláč posypu drobenkou, kterou jsem si nechala stranou, a peču 30–35 minut. Nechám vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rebarborové řezy

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Jahodník měsíční Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (73)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
170 g másla
½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
Na náplň:
200 g rebarbory
250 g jahod
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Přikryju hrnec, do kterého jsem vložila rebarboru, jahody a citronovou šťávu a vařím na mírném plameni za občasného míchání 8–12 minut, až ovoce změkne. Cukr promíchám s kukuřičným škrobem a přidám k ovoci. Ovoce pořád míchám, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Hrnec stáhnu z plotny.
Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse promíchám šlehačem nebo v robotu mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl. Míchám tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si nechám stranou, zbytek natlačím prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřu náplň. Nakonec koláč posypu drobenkou, kterou jsem si nechala stranou, a peču 30–35 minut. Nechám vychladnout.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019