×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rebarborové řezy

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Rebarborové řezy

Co budete potřebovat

180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
170 g másla
½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
Na náplň:
200 g rebarbory
250 g jahod
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Přikryju hrnec, do kterého jsem vložila rebarboru, jahody a citronovou šťávu a vařím na mírném plameni za občasného míchání 8–12 minut, až ovoce změkne. Cukr promíchám s kukuřičným škrobem a přidám k ovoci. Ovoce pořád míchám, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Hrnec stáhnu z plotny.
Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse promíchám šlehačem nebo v robotu mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl. Míchám tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si nechám stranou, zbytek natlačím prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřu náplň. Nakonec koláč posypu drobenkou, kterou jsem si nechala stranou, a peču 30–35 minut. Nechám vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rebarborové řezy

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (73)

Co budete potřebovat

180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
170 g másla
½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
Na náplň:
200 g rebarbory
250 g jahod
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Přikryju hrnec, do kterého jsem vložila rebarboru, jahody a citronovou šťávu a vařím na mírném plameni za občasného míchání 8–12 minut, až ovoce změkne. Cukr promíchám s kukuřičným škrobem a přidám k ovoci. Ovoce pořád míchám, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Hrnec stáhnu z plotny.
Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse promíchám šlehačem nebo v robotu mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl. Míchám tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si nechám stranou, zbytek natlačím prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřu náplň. Nakonec koláč posypu drobenkou, kterou jsem si nechala stranou, a peču 30–35 minut. Nechám vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty