×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rebarborové řezy
60 minut , Dezert , Snadné , Česká , Moučníky a koláče ,

Rebarborové řezy

Co budu potřebovat

180 g hladké mouky
150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
170 g másla
½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
Na náplň:
200 g rebarbory
250 g jahod
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Přikryju hrnec, do kterého jsem vložila rebarboru, jahody a citronovou šťávu a vařím na mírném plameni za občasného míchání 8–12 minut, až ovoce změkne. Cukr promíchám s kukuřičným škrobem a přidám k ovoci. Ovoce pořád míchám, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Hrnec stáhnu z plotny.
Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse promíchám šlehačem nebo v robotu mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl. Míchám tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si nechám stranou, zbytek natlačím prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřu náplň. Nakonec koláč posypu drobenkou, kterou jsem si nechala stranou, a peču 30–35 minut. Nechám vychladnout.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bábovičky s citronovým kompotem

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Čokoládová bábovka pro děti

    Moučníky a koláče 45 minut
  • Medová bábovka

    Moučníky a koláče 30 minut