Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Rajská omáčka z kořenové zeleniny s hovězím masem

Rajská omáčka z kořenové zeleniny s hovězím masem

Ingredience

800 g hovězí plece
100 g špeku
sůl
pepř
50 ml slunečnicového oleje
250 g mrkve
150 g celeru
100 g kořenové petržele
100 g cibule
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
100 g cukru krystalu
200 g rajčatového protlaku
1 lžička perníkového koření
1 200 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
20 g másla
1 citron
500 g těstovin

Postup přípravy

1. Očištěné maso prošpikujte proužky slaniny, osolte a opepřete. V hrnci na 20 ml rozpáleného oleje maso ze všech stran orestujte. Vyjměte a odložte stranou.

2. K výpeku přidejte zbylý olej a orestujte na něm oloupanou, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu do zlatohněda. Přidejte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a pokračujte v restování. Přidejte bobkový list, nové koření, cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte rajčatový protlak, perníkové koření a restujte. Poté vlijte vodu, přidejte bujón, vložte maso, přiklopte pokličkou a duste doměkka cca 1 ½ hodiny.

3. Když je maso měkké, vyjměte jej z hrnce a omáčku propasírujte. Zjemněte máslem, dochuťte lžičkou citronové šťávy a případně podle chuti doslaďte.

4. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a těstovinami uvařenými podle návodu na obalu.

Pomohl vám recept?
16hodnocení4

Další videorecepty