×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatový salát s bylinkovou ricottou

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Rajčatový salát s bylinkovou ricottou

Co budete potřebovat

Salát:
500 g rajčat ( cherry, keříková, žlutá )
1 salátová
1 svazek ředkviček
1 menší červená cibule
½ hrsti bazalky
3 snítky oregána
Zálivka:
80 ml olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl, pepř
Bylinková ricotta:
150 g ricotty
½ hrsti bazalky
3 snítky oregána
3 snítky tymiánu
sůl, pepř

Jak na to?

Menší rajčata překrojte na půl. Větší rajčata, ředkvičky a cibuli nakrájejte na plátky. Okurku překrojte podélně napůl a pomocí lžíce vydlabejte střed se semínky. Okurku také nakrájejte na plátky.
Nakrájenou zeleninu vložte do mísy a přidejte lístky bazalky a oregána.
Z potřebných ingrediencí vytvořte zálivku a přelijte ji přes salát.
Ricottu smíchejte s nasekanými bylinkami a ochuťte solí a pepřem. Z ricotty tvarujte malé nočky, které vložte do ochuceného salátu a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatový salát s bylinkovou ricottou

Hlavní chod Velmi snadné Grilování
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

Salát:
500 g rajčat ( cherry, keříková, žlutá )
1 salátová
1 svazek ředkviček
1 menší červená cibule
½ hrsti bazalky
3 snítky oregána
Zálivka:
80 ml olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl, pepř
Bylinková ricotta:
150 g ricotty
½ hrsti bazalky
3 snítky oregána
3 snítky tymiánu
sůl, pepř

Jak na to?

Menší rajčata překrojte na půl. Větší rajčata, ředkvičky a cibuli nakrájejte na plátky. Okurku překrojte podélně napůl a pomocí lžíce vydlabejte střed se semínky. Okurku také nakrájejte na plátky.
Nakrájenou zeleninu vložte do mísy a přidejte lístky bazalky a oregána.
Z potřebných ingrediencí vytvořte zálivku a přelijte ji přes salát.
Ricottu smíchejte s nasekanými bylinkami a ochuťte solí a pepřem. Z ricotty tvarujte malé nočky, které vložte do ochuceného salátu a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Brambory pečené v popelu s...
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Bylinkový dip
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní
Cuketové čatní

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat