Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje + na topinky a na pokapání |
3–4 | stroužky česneku, na plátky |
+ na topinky | |
---|---|
špetka drceného chilli | |
400g | konzerva krájených rajčat BASIC |
sůl AQ a čerstvě mletý pepř | |
4 | velká vejce BASIC |
4 | krajíce chleba |
bazalka , natrhaná |
Postup přípravy
Pikantní a zároveň sladko kyselá chuť. To je přesně rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou s česnekem.
1) V hrnci krátce na oleji osmahněte česnek a chilli.
2) Přidejte rajčata, 750 ml vody, sůl a pepř a vařte pod pokličkou 10 minut.
3) Do misky rozklepněte vajíčko.
4) Polévku rozmíchejte do víru a nechte do něj sklouznout vajíčko. Vařte pod poklicí 3–4 minuty. Totéž udělejte s dalšími vejci.
5) Chleby potřete olejem, opečte dozlatova a potřete je česnekem.
6) Do talíře dejte jednu topinku, posypte ji natrhanou bazalkou a přelijte polévkou se ztraceným vejcem.
Pokapejte olejem a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY