×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou

Tip do kuchyně

 

Nepřelévejte topinku celou. Nasákne se a ztratí svou křupavost.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na topinky a na pokapání
3–4 stroužky česneku, na plátky
+ na topinky
špetka drceného chilli
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl AQ a čerstvě mletý pepř
4 velká vejce BASIC
4 krajíce chleba
bazalka , natrhaná

Jak na to?

Pikantní a zároveň sladko kyselá chuť. To je přesně rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou s česnekem.

1) V hrnci krátce na oleji osmahněte česnek a chilli.

2) Přidejte rajčata, 750 ml vody, sůl a pepř a vařte pod pokličkou 10 minut.

3) Do misky rozklepněte vajíčko.

4) Polévku rozmíchejte do víru a nechte do něj sklouznout vajíčko. Vařte pod poklicí 3–4 minuty. Totéž udělejte s dalšími vejci.

5) Chleby potřete olejem, opečte dozlatova a potřete je česnekem.

6) Do talíře dejte jednu topinku, posypte ji natrhanou bazalkou a přelijte polévkou se ztraceným vejcem.

Pokapejte olejem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou

Polévka Snadné Italská Vegetariánské Něco lehkého Vaření Bazalka , Rajče , Chilli paprička Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Tip do kuchyně

 

Nepřelévejte topinku celou. Nasákne se a ztratí svou křupavost.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na topinky a na pokapání
3–4 stroužky česneku, na plátky
+ na topinky
špetka drceného chilli
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl AQ a čerstvě mletý pepř
4 velká vejce BASIC
4 krajíce chleba
bazalka , natrhaná

Jak na to?

Pikantní a zároveň sladko kyselá chuť. To je přesně rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou s česnekem.

1) V hrnci krátce na oleji osmahněte česnek a chilli.

2) Přidejte rajčata, 750 ml vody, sůl a pepř a vařte pod pokličkou 10 minut.

3) Do misky rozklepněte vajíčko.

4) Polévku rozmíchejte do víru a nechte do něj sklouznout vajíčko. Vařte pod poklicí 3–4 minuty. Totéž udělejte s dalšími vejci.

5) Chleby potřete olejem, opečte dozlatova a potřete je česnekem.

6) Do talíře dejte jednu topinku, posypte ji natrhanou bazalkou a přelijte polévkou se ztraceným vejcem.

Pokapejte olejem a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty