×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou

Další recepty a články

Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem

Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou

Tip do kuchyně

 

Nepřelévejte topinku celou. Nasákne se a ztratí svou křupavost.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na topinky a na pokapání
3–4 stroužky česneku, na plátky
+ na topinky
špetka drceného chilli
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl AQ a čerstvě mletý pepř
4 velká vejce BASIC
4 krajíce chleba
bazalka , natrhaná

Jak na to?

Pikantní a zároveň sladko kyselá chuť. To je přesně rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou s česnekem.

1) V hrnci krátce na oleji osmahněte česnek a chilli.

2) Přidejte rajčata, 750 ml vody, sůl a pepř a vařte pod pokličkou 10 minut.

3) Do misky rozklepněte vajíčko.

4) Polévku rozmíchejte do víru a nechte do něj sklouznout vajíčko. Vařte pod poklicí 3–4 minuty. Totéž udělejte s dalšími vejci.

5) Chleby potřete olejem, opečte dozlatova a potřete je česnekem.

6) Do talíře dejte jednu topinku, posypte ji natrhanou bazalkou a přelijte polévkou se ztraceným vejcem.

Pokapejte olejem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou

Polévka Snadné Italská Vegetariánské Něco lehkého Vaření Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Tip do kuchyně

 

Nepřelévejte topinku celou. Nasákne se a ztratí svou křupavost.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje + na topinky a na pokapání
3–4 stroužky česneku, na plátky
+ na topinky
špetka drceného chilli
400g konzerva krájených rajčat BASIC
sůl AQ a čerstvě mletý pepř
4 velká vejce BASIC
4 krajíce chleba
bazalka , natrhaná

Jak na to?

Pikantní a zároveň sladko kyselá chuť. To je přesně rajčatová polévka se ztraceným vejcem a topinkou s česnekem.

1) V hrnci krátce na oleji osmahněte česnek a chilli.

2) Přidejte rajčata, 750 ml vody, sůl a pepř a vařte pod pokličkou 10 minut.

3) Do misky rozklepněte vajíčko.

4) Polévku rozmíchejte do víru a nechte do něj sklouznout vajíčko. Vařte pod poklicí 3–4 minuty. Totéž udělejte s dalšími vejci.

5) Chleby potřete olejem, opečte dozlatova a potřete je česnekem.

6) Do talíře dejte jednu topinku, posypte ji natrhanou bazalkou a přelijte polévkou se ztraceným vejcem.

Pokapejte olejem a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat