×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajčatová polévka s masovými knedlíčky

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...

Rajčatová polévka s masovými knedlíčky

Co budete potřebovat

2 krajíčky bílého chleba
2 lžíce mléka
400 g mletého masa mix (1 : 1 hovězí a vepřové)
2 hrsti bazalky + na ozdobu
sůl, pepř
slunečnicový olej na smažení
1 cibule
2 stroužky česneku
11/4 litru kuřecího vývaru
2x 400g plechovka rajčat
270 g makaronů
hobliny parmazánu na ozdobu

Jak na to?

Plátky chleba zbavené kůrky pokapejte mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrhejte a smíchejte s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujte menší koule – polévkové knedlíčky. Olej rozpalte v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahněte koule. Dejte je okapat na kuchyňský papír. Jednu lžíci oleje rozpalte v hrnci, přidejte nasekanou cibuli, nožem utřené stroužky česneku a opékejte tři až čtyři minuty. Zalijte horkým kuřecím vývarem a 500 ml vařící vody. Přidejte nakládaná rajčata a nalámané makarony. Vařte osm až deset minut, přidejte masové koule a prohřejte. Podávejte posypané bazalkou a hoblinami parmazánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s masovými knedlíčky

Polévka Snadné Italská Vaření Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 krajíčky bílého chleba
2 lžíce mléka
400 g mletého masa mix (1 : 1 hovězí a vepřové)
2 hrsti bazalky + na ozdobu
sůl, pepř
slunečnicový olej na smažení
1 cibule
2 stroužky česneku
11/4 litru kuřecího vývaru
2x 400g plechovka rajčat
270 g makaronů
hobliny parmazánu na ozdobu

Jak na to?

Plátky chleba zbavené kůrky pokapejte mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrhejte a smíchejte s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujte menší koule – polévkové knedlíčky. Olej rozpalte v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahněte koule. Dejte je okapat na kuchyňský papír. Jednu lžíci oleje rozpalte v hrnci, přidejte nasekanou cibuli, nožem utřené stroužky česneku a opékejte tři až čtyři minuty. Zalijte horkým kuřecím vývarem a 500 ml vařící vody. Přidejte nakládaná rajčata a nalámané makarony. Vařte osm až deset minut, přidejte masové koule a prohřejte. Podávejte posypané bazalkou a hoblinami parmazánu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...

Inspirujte se podobnými recepty