×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatová polévka s masovými knedlíčky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Rajčatová polévka s masovými knedlíčky

Co budete potřebovat

2 krajíčky bílého chleba
2 lžíce mléka
400 g mletého masa mix (1 : 1 hovězí a vepřové)
2 hrsti bazalky + na ozdobu
sůl, pepř
slunečnicový olej na smažení
1 cibule
2 stroužky česneku
11/4 litru kuřecího vývaru
2x 400g plechovka rajčat
270 g makaronů
hobliny parmazánu na ozdobu

Jak na to?

Plátky chleba zbavené kůrky pokapejte mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrhejte a smíchejte s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujte menší koule – polévkové knedlíčky. Olej rozpalte v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahněte koule. Dejte je okapat na kuchyňský papír. Jednu lžíci oleje rozpalte v hrnci, přidejte nasekanou cibuli, nožem utřené stroužky česneku a opékejte tři až čtyři minuty. Zalijte horkým kuřecím vývarem a 500 ml vařící vody. Přidejte nakládaná rajčata a nalámané makarony. Vařte osm až deset minut, přidejte masové koule a prohřejte. Podávejte posypané bazalkou a hoblinami parmazánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s masovými knedlíčky

Polévka Snadné Italská Vaření Bazalka , Rajče Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

2 krajíčky bílého chleba
2 lžíce mléka
400 g mletého masa mix (1 : 1 hovězí a vepřové)
2 hrsti bazalky + na ozdobu
sůl, pepř
slunečnicový olej na smažení
1 cibule
2 stroužky česneku
11/4 litru kuřecího vývaru
2x 400g plechovka rajčat
270 g makaronů
hobliny parmazánu na ozdobu

Jak na to?

Plátky chleba zbavené kůrky pokapejte mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrhejte a smíchejte s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujte menší koule – polévkové knedlíčky. Olej rozpalte v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahněte koule. Dejte je okapat na kuchyňský papír. Jednu lžíci oleje rozpalte v hrnci, přidejte nasekanou cibuli, nožem utřené stroužky česneku a opékejte tři až čtyři minuty. Zalijte horkým kuřecím vývarem a 500 ml vařící vody. Přidejte nakládaná rajčata a nalámané makarony. Vařte osm až deset minut, přidejte masové koule a prohřejte. Podávejte posypané bazalkou a hoblinami parmazánu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty