×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Queensland steak s chimichurri omáčkou a glazovanou cibulkou 

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Queensland steak s chimichurri omáčkou a glazovanou cibulkou 

Co budete potřebovat

omáčka chimichurri
3 hrsti hladkolisté petržele
½ lžíce oregana
3 stroužky česneku
1 šalotka
½ lžíce chilli vloček
3 lžíce olivového oleje
½ citronu
2 lžíce červeného vinného octa
6 malých červených cibulí
5 lžic olivového oleje
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce balzamika
2 steaky queensland
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Ingredience na chimichurri rozmixujte a dejte stranou. Cibulky rozpulte a odstraňte horní vrstvu slupek, nechte jen tu spodní. V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cukr, balzamiko a cibulky. Přiveďte k varu a míchejte, dokud cibulky lehce nezměknou, a pak také dejte stranou.
Steaky potřete olejem, prudce opečte z každé strany po dobu jedné minuty a přendejte na pekáč. Obložte cibulí a dejte ještě na sedm minut do trouby. Po vyjmutí nechte steaky chvíli odpočinout, pak osolte, opepřete, nakrájejte na plátky, pomažte omáčkou chimichurri a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Queensland steak s chimichurri omáčkou a glazovanou cibulkou 

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Oregano , Petržel kadeřavá , Chilli paprička Magazín 6/2018 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 3 (1)
Máte chuť experimentovat? Vyzkoušejte recept na steak s chimichurri. Jedná se o tapenádu pocházející původem z Argentiny a jejími dominantními složkami jsou petržel a česnek. Výtečně se hodí ke grilovanému masu nebo hamburgerům. Má výrazné aroma a říz, které perfektně doplní chuť masa.

Co budete potřebovat

omáčka chimichurri
3 hrsti hladkolisté petržele
½ lžíce oregana
3 stroužky česneku
1 šalotka
½ lžíce chilli vloček
3 lžíce olivového oleje
½ citronu
2 lžíce červeného vinného octa
6 malých červených cibulí
5 lžic olivového oleje
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce balzamika
2 steaky queensland
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Ingredience na chimichurri rozmixujte a dejte stranou. Cibulky rozpulte a odstraňte horní vrstvu slupek, nechte jen tu spodní. V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cukr, balzamiko a cibulky. Přiveďte k varu a míchejte, dokud cibulky lehce nezměknou, a pak také dejte stranou.
Steaky potřete olejem, prudce opečte z každé strany po dobu jedné minuty a přendejte na pekáč. Obložte cibulí a dejte ještě na sedm minut do trouby. Po vyjmutí nechte steaky chvíli odpočinout, pak osolte, opepřete, nakrájejte na plátky, pomažte omáčkou chimichurri a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty