×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Queensland steak s chimichurri omáčkou a glazovanou cibulkou 

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Queensland steak s chimichurri omáčkou a glazovanou cibulkou 

Co budete potřebovat

omáčka chimichurri
3 hrsti hladkolisté petržele
½ lžíce oregana
3 stroužky česneku
1 šalotka
½ lžíce chilli vloček
3 lžíce olivového oleje
½ citronu
2 lžíce červeného vinného octa
6 malých červených cibulí
5 lžic olivového oleje
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce balzamika
2 steaky queensland
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Ingredience na chimichurri rozmixujte a dejte stranou. Cibulky rozpulte a odstraňte horní vrstvu slupek, nechte jen tu spodní. V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cukr, balzamiko a cibulky. Přiveďte k varu a míchejte, dokud cibulky lehce nezměknou, a pak také dejte stranou.
Steaky potřete olejem, prudce opečte z každé strany po dobu jedné minuty a přendejte na pekáč. Obložte cibulí a dejte ještě na sedm minut do trouby. Po vyjmutí nechte steaky chvíli odpočinout, pak osolte, opepřete, nakrájejte na plátky, pomažte omáčkou chimichurri a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Queensland steak s chimichurri omáčkou a glazovanou cibulkou 

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Magazín 6/2018
Průměrné hodnocení 3 (1)
Máte chuť experimentovat? Vyzkoušejte recept na steak s chimichurri. Jedná se o tapenádu pocházející původem z Argentiny a jejími dominantními složkami jsou petržel a česnek. Výtečně se hodí ke grilovanému masu nebo hamburgerům. Má výrazné aroma a říz, které perfektně doplní chuť masa.

Co budete potřebovat

omáčka chimichurri
3 hrsti hladkolisté petržele
½ lžíce oregana
3 stroužky česneku
1 šalotka
½ lžíce chilli vloček
3 lžíce olivového oleje
½ citronu
2 lžíce červeného vinného octa
6 malých červených cibulí
5 lžic olivového oleje
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce balzamika
2 steaky queensland
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Ingredience na chimichurri rozmixujte a dejte stranou. Cibulky rozpulte a odstraňte horní vrstvu slupek, nechte jen tu spodní. V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cukr, balzamiko a cibulky. Přiveďte k varu a míchejte, dokud cibulky lehce nezměknou, a pak také dejte stranou.
Steaky potřete olejem, prudce opečte z každé strany po dobu jedné minuty a přendejte na pekáč. Obložte cibulí a dejte ještě na sedm minut do trouby. Po vyjmutí nechte steaky chvíli odpočinout, pak osolte, opepřete, nakrájejte na plátky, pomažte omáčkou chimichurri a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty