×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Nepečené pudinkové kuličky s mandlemi

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Nepečené pudinkové kuličky s mandlemi

Tip do kuchyně

 

Budou se vám zdát křehké, ale to je na nich právě dobré – pomůže jim, když je necháte před podáváním přes noc chladit.

Co budete potřebovat

100 g mandlí
250 g smetany
1 sáček vanilkového pudinkového
prášku, nejlépe s pravou
vanilkou
100 g sušených švestek,
nakrájených
200 g máslových sušenek
5 lžic sirupu z agáve
70 g másla nebo margarínu
150 g mandlových lupínků na obalení

Jak na to?

Nepečené pudinkové kuličky si zamilujete. Můžete s nimi překvapit třeba svou drahou polovičku. Nakonec si na nich může smlsnout i celá rodina.

Nejprve si připravte mandle:
1) Oloupané je nasekejte nahrubo – nožem či v robotu sekáčkem.
2) Nasypte je do malého pekáčku a nechte opražit v troubě 5 až 10 minut při 130 °C. Budou zlatavé, ale ne hnědé.

Pak uvařte pudink:
3) Do hrnce vlijte smetanu a zahřejte ji.
4) V hrníčku rozmíchejte pudinkový prášek ve 150 ml vody a vlijte za nepřetržitého šlehání do vařící smetany.
5) Až pudink zhoustne, dejte ho vychladnout, občas ho metlou promíchejte.
6) Mezitím nakrájejte na menší kousky oprané sušené švestky.
7) Sušenky nalámejte na drobné kousky, ale ne na drť!
8) Do vychladlého pudinku zašlehejte sirup a tuk. Přidejte pokrájené švestky, opražené kousky mandlí a vše dobře promíchejte a ochutnejte. Pokud se vám zdá hmota málo sladká, můžete přidat 1 lžíci sirupu, ale ne více, abyste těsto příliš nerozředili.
9) Nakonec zapracujte větší kousky nalámaných sušenek – opatrně, aby se nerozdrtily!
10) Hmotu nechte vychladnout a nasáknout alespoň 3 hodiny v chladničce.
11) Pak tvořte lehce vlhkýma rukama kuličky o průměru 3,5–4 centimetry, obalujte je v mandlových lupíncích a servírujte v papírovém košíčku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nepečené pudinkové kuličky s mandlemi

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Vaření Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 5 (4)

Tip do kuchyně

 

Budou se vám zdát křehké, ale to je na nich právě dobré – pomůže jim, když je necháte před podáváním přes noc chladit.

Co budete potřebovat

100 g mandlí
250 g smetany
1 sáček vanilkového pudinkového
prášku, nejlépe s pravou
vanilkou
100 g sušených švestek,
nakrájených
200 g máslových sušenek
5 lžic sirupu z agáve
70 g másla nebo margarínu
150 g mandlových lupínků na obalení

Jak na to?

Nepečené pudinkové kuličky si zamilujete. Můžete s nimi překvapit třeba svou drahou polovičku. Nakonec si na nich může smlsnout i celá rodina.

Nejprve si připravte mandle:
1) Oloupané je nasekejte nahrubo – nožem či v robotu sekáčkem.
2) Nasypte je do malého pekáčku a nechte opražit v troubě 5 až 10 minut při 130 °C. Budou zlatavé, ale ne hnědé.

Pak uvařte pudink:
3) Do hrnce vlijte smetanu a zahřejte ji.
4) V hrníčku rozmíchejte pudinkový prášek ve 150 ml vody a vlijte za nepřetržitého šlehání do vařící smetany.
5) Až pudink zhoustne, dejte ho vychladnout, občas ho metlou promíchejte.
6) Mezitím nakrájejte na menší kousky oprané sušené švestky.
7) Sušenky nalámejte na drobné kousky, ale ne na drť!
8) Do vychladlého pudinku zašlehejte sirup a tuk. Přidejte pokrájené švestky, opražené kousky mandlí a vše dobře promíchejte a ochutnejte. Pokud se vám zdá hmota málo sladká, můžete přidat 1 lžíci sirupu, ale ne více, abyste těsto příliš nerozředili.
9) Nakonec zapracujte větší kousky nalámaných sušenek – opatrně, aby se nerozdrtily!
10) Hmotu nechte vychladnout a nasáknout alespoň 3 hodiny v chladničce.
11) Pak tvořte lehce vlhkýma rukama kuličky o průměru 3,5–4 centimetry, obalujte je v mandlových lupíncích a servírujte v papírovém košíčku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty