Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený pstruh s citronem
Albert logoAlbert logo
  • Pečený pstruh s citronem
Pečený pstruh s citronem

Pečený pstruh s citronem

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Citron 1 ks
  • Kopr 1 svaz.
  • Pstruh celý 350 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Jogurt řecký 2 plž
  • Fazolky zelené 1 hrs.
  • Ředkvičky 3 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Citron 1 ks
  • Kopr 1 svaz.
  • Pstruh celý 350 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Jogurt řecký 2 plž
  • Fazolky zelené 1 hrs.
  • Ředkvičky 3 ks
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

1
Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.
4
Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.
5
Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.
6
Připravte si dresink:
7
Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.
8
Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.
9
Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.
1
Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.
4
Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.
5
Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.
6
Připravte si dresink:
7
Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.
8
Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.
9
Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.