Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 citron
svazek kopru
1 pstruh o váze cca 350 g
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu řeckého typu
1 stroužek česneku
1 hrst zelených fazolek
3 ředkvičky

Postup přípravy

Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.

3) Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.

4) Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.

Připravte si dresink:
5) Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.

6) Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.

7) Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.

Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Další videorecepty