×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený pstruh s citronem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Pečený pstruh s citronem

Tip do kuchyně

 

Podávejte společně: pečeného pstruha s koprovým dipem a fazolkovo-ředkvičkovým salátem.

Co budete potřebovat

1 citron
svazek kopru
1 pstruh o váze cca 350 g
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu řeckého typu
1 stroužek česneku
1 hrst zelených fazolek
3 ředkvičky

Jak na to?

Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.

3) Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.

4) Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.

Připravte si dresink:
5) Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.

6) Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.

7) Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený pstruh s citronem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Něco lehkého Pečení Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Tip do kuchyně

 

Podávejte společně: pečeného pstruha s koprovým dipem a fazolkovo-ředkvičkovým salátem.

Co budete potřebovat

1 citron
svazek kopru
1 pstruh o váze cca 350 g
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu řeckého typu
1 stroužek česneku
1 hrst zelených fazolek
3 ředkvičky

Jak na to?

Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.

3) Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.

4) Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.

Připravte si dresink:
5) Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.

6) Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.

7) Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty