Pečený pstruh s citronem
Ingredience
1 | citron |
svazek kopru | |
1 | pstruh o váze cca 350 g |
sůl | |
pepř | |
2 | lžíce olivového oleje |
2 | lžíce bílého jogurtu řeckého typu |
1 | stroužek česneku |
1 | hrst zelených fazolek |
3 | ředkvičky |
Postup přípravy
Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.
3) Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.
4) Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.
Připravte si dresink:
5) Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.
6) Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.
7) Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY