×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený pstruh s citronem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečený pstruh s citronem

Tip do kuchyně

 

Podávejte společně: pečeného pstruha s koprovým dipem a fazolkovo-ředkvičkovým salátem.

Co budete potřebovat

1 citron
svazek kopru
1 pstruh o váze cca 350 g
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu řeckého typu
1 stroužek česneku
1 hrst zelených fazolek
3 ředkvičky

Jak na to?

Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.

3) Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.

4) Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.

Připravte si dresink:
5) Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.

6) Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.

7) Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený pstruh s citronem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Něco lehkého Pečení Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (9)

Tip do kuchyně

 

Podávejte společně: pečeného pstruha s koprovým dipem a fazolkovo-ředkvičkovým salátem.

Co budete potřebovat

1 citron
svazek kopru
1 pstruh o váze cca 350 g
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu řeckého typu
1 stroužek česneku
1 hrst zelených fazolek
3 ředkvičky

Jak na to?

Máte rádi jemné maso pečené ryby? Pak vyzkoušejte náš recept na pečeného pstruha s citronem a koprovým dresinkem a salátkem.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Důkladně omytý citron překrojte, polovinu nakrájejte na plátky a vyložte jimi břišní dutinu pstruha.

3) Přidejte větvičky kopru a rybu dejte do lehce olejem vymazaného pekáčku.

4) Na horní straně pstruha udělejte ostrým nožem 4 šikmé zářezy, osolte ho a zastříkněte olejem. Pečte 15 minut.

Připravte si dresink:
5) Jogurt smíchejte s nasekaným koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, utřeným česnekem, solí a pepřem a dejte stranou.

6) Fazolky spařte horkou vodou a nechte je v ní 3–4 minuty stát.

7) Pak je sceďte, důkladně osušte a smíchejte s olejem a plátky ředkviček.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty