
Pstruh pečený s kořenovou zeleninou

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Máslo 40 g
- Brambory 300 g
- Mrkev 1 svaz.
- Pstruh celý 2 ks
- Sůl
- Citron 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Pepř
- Máslo 40 g
- Brambory 300 g
- Mrkev 1 svaz.
- Pstruh celý 2 ks
- Sůl
- Citron 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Pepř
Příprava
- 1Očištěné brambory nakrájejte i se slupkou na měsíčky. Mrkev rozpulte.
- 2Pstruhy omyjte a nasolte zevnitř i zvenku. Do břišních dutin každé ryby vložte 1 plátek másla, 2 plátky citronu a 1 snítku rozmarýnu.
- 3Pstruhy dejte na pekáč. Kolem nich rozprostřete zbytek másla a mrkev s bramborami. Pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotové ryby a zeleninu opepřete a posypte nasekanou mrkvovou natí.
- 4TIP: Vychutnejte si vice chuti v Bio mrkvi
- 5Vitamin A - vitamín A, zdroj vitaminu A přispívá k udržení normální stavu zraku
- 1Očištěné brambory nakrájejte i se slupkou na měsíčky. Mrkev rozpulte.
- 2Pstruhy omyjte a nasolte zevnitř i zvenku. Do břišních dutin každé ryby vložte 1 plátek másla, 2 plátky citronu a 1 snítku rozmarýnu.
- 3Pstruhy dejte na pekáč. Kolem nich rozprostřete zbytek másla a mrkev s bramborami. Pečte 25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotové ryby a zeleninu opepřete a posypte nasekanou mrkvovou natí.
- 4TIP: Vychutnejte si vice chuti v Bio mrkvi
- 5Vitamin A - vitamín A, zdroj vitaminu A přispívá k udržení normální stavu zraku
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.