×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pstruh pečený na másle

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Pstruh pečený na másle

Co budete potřebovat

500 g nových brambor
sůl
4 pstruzi AQ
20 g hladké mouky
4 citrony, nakrájené na kolečka
2–4 snítky tymiánu
120 g másla + na brambory
svazek petrželky, nasekaný najemno
1 okurka
1 svazek ředkviček

Jak na to?

1. Brambory omyjte, přepůlte a dejte vařit do osolené vroucí vody.
2. Pstruhy omyjte, osušte a z obou stran důkladně osolte. Pak je obalte v hladké mouce a do břišních dutin vyskládejte kolečka citronu, přidejte snítky tymiánu. Pomalu opékejte z obou stran na másle. Trvá to přibližně deset minut. Brambory sceďte, zasypte petrželkou a promíchejte s trochou másla. Pstruha podávejte zalitého máslem z opékání, spolu s bramborami a plátky okurky a kolečky ředkviček.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pstruh pečený na másle

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

500 g nových brambor
sůl
4 pstruzi AQ
20 g hladké mouky
4 citrony, nakrájené na kolečka
2–4 snítky tymiánu
120 g másla + na brambory
svazek petrželky, nasekaný najemno
1 okurka
1 svazek ředkviček

Jak na to?

1. Brambory omyjte, přepůlte a dejte vařit do osolené vroucí vody.
2. Pstruhy omyjte, osušte a z obou stran důkladně osolte. Pak je obalte v hladké mouce a do břišních dutin vyskládejte kolečka citronu, přidejte snítky tymiánu. Pomalu opékejte z obou stran na másle. Trvá to přibližně deset minut. Brambory sceďte, zasypte petrželkou a promíchejte s trochou másla. Pstruha podávejte zalitého máslem z opékání, spolu s bramborami a plátky okurky a kolečky ředkviček.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty