×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pstruh pečený na másle

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pstruh pečený na másle

Co budete potřebovat

500 g nových brambor
sůl
4 pstruzi AQ
20 g hladké mouky
4 citrony, nakrájené na kolečka
2–4 snítky tymiánu
120 g másla + na brambory
svazek petrželky, nasekaný najemno
1 okurka
1 svazek ředkviček

Jak na to?

1. Brambory omyjte, přepůlte a dejte vařit do osolené vroucí vody.
2. Pstruhy omyjte, osušte a z obou stran důkladně osolte. Pak je obalte v hladké mouce a do břišních dutin vyskládejte kolečka citronu, přidejte snítky tymiánu. Pomalu opékejte z obou stran na másle. Trvá to přibližně deset minut. Brambory sceďte, zasypte petrželkou a promíchejte s trochou másla. Pstruha podávejte zalitého máslem z opékání, spolu s bramborami a plátky okurky a kolečky ředkviček.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pstruh pečený na másle

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

500 g nových brambor
sůl
4 pstruzi AQ
20 g hladké mouky
4 citrony, nakrájené na kolečka
2–4 snítky tymiánu
120 g másla + na brambory
svazek petrželky, nasekaný najemno
1 okurka
1 svazek ředkviček

Jak na to?

1. Brambory omyjte, přepůlte a dejte vařit do osolené vroucí vody.
2. Pstruhy omyjte, osušte a z obou stran důkladně osolte. Pak je obalte v hladké mouce a do břišních dutin vyskládejte kolečka citronu, přidejte snítky tymiánu. Pomalu opékejte z obou stran na másle. Trvá to přibližně deset minut. Brambory sceďte, zasypte petrželkou a promíchejte s trochou másla. Pstruha podávejte zalitého máslem z opékání, spolu s bramborami a plátky okurky a kolečky ředkviček.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat