×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Profiteroles plněné čokoládovým krémem

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...

Profiteroles plněné čokoládovým krémem

aexc horka cokoladaHořká čokoláda 73 % kakaa

Čokoláda od prověřeného německého
dodavatele. Čokoláda má certifikát UTZ,
což je program udržitelného pěstování kakaa
a dalších surovin.

 

 

 

Co budete potřebovat

150 ml vody
50 ml oleje
120 g hladké mouky
3 velká vejce
moučkový cukr na posypání
NA NÁPLŇ
200 g hořké čokolády 73 %
50 g mléčné čokolády
120 g másla
60 ml smetany ke šlehání
NA OZDOBU
čerstvé ovoce, moučkový cukr, lístky máty

Jak na to?

Přiveďte k varu v rendlíku vodu a vmíchejte do ní postupně za stálého míchání mouku. Až se začne kaše lehce chytat, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Pak přidejte vejce, spojte s moučnou směsí a pak – můžete i v mixéru – přidejte zbývající 2 vejce a vpravte je do těsta. Mělo by vzniknout řidší těsto, které přesuňte do cukrářského sáčku. Vyložte plech pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plechu s pečícím papírem tvarujte bochánky o průměru 4 centimetry a 2 centimetry vysoké. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
Zatím si ve vodní lázni rozpusťte čokolády, máslo a smetanu. Směs důkladně promíchejte a nechte trošku zchladnout. Pak ji dejte do cukrářského sáčku s úzkým otvorem a naplňte profiteroles. Při podávání ozdobte čerstvým ovocem, mátou a posypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Profiteroles plněné čokoládovým krémem

Dezert Snadné Znáte z TV , 7. díl Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
(0)

aexc horka cokoladaHořká čokoláda 73 % kakaa

Čokoláda od prověřeného německého
dodavatele. Čokoláda má certifikát UTZ,
což je program udržitelného pěstování kakaa
a dalších surovin.

 

 

 

Co budete potřebovat

150 ml vody
50 ml oleje
120 g hladké mouky
3 velká vejce
moučkový cukr na posypání
NA NÁPLŇ
200 g hořké čokolády 73 %
50 g mléčné čokolády
120 g másla
60 ml smetany ke šlehání
NA OZDOBU
čerstvé ovoce, moučkový cukr, lístky máty

Jak na to?

Přiveďte k varu v rendlíku vodu a vmíchejte do ní postupně za stálého míchání mouku. Až se začne kaše lehce chytat, odstavte z plotny a nechte vychladnout. Pak přidejte vejce, spojte s moučnou směsí a pak – můžete i v mixéru – přidejte zbývající 2 vejce a vpravte je do těsta. Mělo by vzniknout řidší těsto, které přesuňte do cukrářského sáčku. Vyložte plech pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plechu s pečícím papírem tvarujte bochánky o průměru 4 centimetry a 2 centimetry vysoké. Vložte do trouby a pečte 30 minut.
Zatím si ve vodní lázni rozpusťte čokolády, máslo a smetanu. Směs důkladně promíchejte a nechte trošku zchladnout. Pak ji dejte do cukrářského sáčku s úzkým otvorem a naplňte profiteroles. Při podávání ozdobte čerstvým ovocem, mátou a posypte moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...

Inspirujte se podobnými recepty