×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Prelátské řízky

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Prelátské řízky

Co budete potřebovat

500 g vepřové panenky
mletý pepř
100 g másla
20 řezů ze sardelek
strouhanka
máslo
nové brambory
petrželka

Jak na to?

Panenku nakrájejte na plátky a z obou stran opepřete. Pak plátky masa po jedné straně potřete sardelovým máslem. To připravíte ze změklého másla dokonale utřeného se sardelkami. Máslem potřete panenku klidně ve vyšší vrstvě. Nakonec řízky zasypte strouhankou, lehce ji přitlačte vidličkou, a dejte je do kastrolu na rozehřáté más­lo. Nechte zespoda zatáhnout, pak přiklopte a duste doměk­ka. Sardelové máslo se vsákne do strouhanky, maso pustí šťávu a vznikne sos. Podávejte s vaře­nými bramborami posypanými petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Prelátské řízky

Hlavní chod Snadné Italská Petržel kadeřavá Magazín 5/2013
(0)

Co budete potřebovat

500 g vepřové panenky
mletý pepř
100 g másla
20 řezů ze sardelek
strouhanka
máslo
nové brambory
petrželka

Jak na to?

Panenku nakrájejte na plátky a z obou stran opepřete. Pak plátky masa po jedné straně potřete sardelovým máslem. To připravíte ze změklého másla dokonale utřeného se sardelkami. Máslem potřete panenku klidně ve vyšší vrstvě. Nakonec řízky zasypte strouhankou, lehce ji přitlačte vidličkou, a dejte je do kastrolu na rozehřáté más­lo. Nechte zespoda zatáhnout, pak přiklopte a duste doměk­ka. Sardelové máslo se vsákne do strouhanky, maso pustí šťávu a vznikne sos. Podávejte s vaře­nými bramborami posypanými petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty