×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pražma s teplým bulgurovým salátem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Pražma s teplým bulgurovým salátem

Co budete potřebovat

200 g bulguru
1 zeleninový bujon
300 g hrášku, spařeného vroucí vodou
3 rajčata, pokrájená na kostičky
1 červená cibule, na kolečka
50 ml olivového oleje
1 citron – šťáva a kůra
Sůl, pepř
1 hrst petržele, pokrájené nadrobno
15 g másla
1 snítka tymiánu
2 filety čerstvé pražmy

Jak na to?

Bulgur uvařte v zeleninovém bujonu podle návodu. Nechte zchladnout a ve větší míse promíchejte s hráškem, rajčaty a cibulí. V misce vyšlehejte dresink z oleje, šťávy z ⅔ citronu, soli, pepře a petrželky.

Rozpalte pánev a na másle a tymiánu opečte pražmu, nejprve kůží dolů. Filet v pánvi osolte, opepřete, zakápněte šťávou z citronu a opečte i z druhé strany.

Rybu podávejte na lůžku z bulguru, přelitou výpekem, ozdobenou tymiánem a citronovou kůrou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pražma s teplým bulgurovým salátem

Hlavní chod Snadné Středomořská Ryby Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

200 g bulguru
1 zeleninový bujon
300 g hrášku, spařeného vroucí vodou
3 rajčata, pokrájená na kostičky
1 červená cibule, na kolečka
50 ml olivového oleje
1 citron – šťáva a kůra
Sůl, pepř
1 hrst petržele, pokrájené nadrobno
15 g másla
1 snítka tymiánu
2 filety čerstvé pražmy

Jak na to?

Bulgur uvařte v zeleninovém bujonu podle návodu. Nechte zchladnout a ve větší míse promíchejte s hráškem, rajčaty a cibulí. V misce vyšlehejte dresink z oleje, šťávy z ⅔ citronu, soli, pepře a petrželky.

Rozpalte pánev a na másle a tymiánu opečte pražmu, nejprve kůží dolů. Filet v pánvi osolte, opepřete, zakápněte šťávou z citronu a opečte i z druhé strany.

Rybu podávejte na lůžku z bulguru, přelitou výpekem, ozdobenou tymiánem a citronovou kůrou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty