×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Tip do kuchyně

 

Podávejte spolu s olivami, sýry a salámy jako začátek silvestrovského pohoštění. Dejte pozor, abyste v pánvi mandle nepřipálili.

Co budete potřebovat

500 g mandlí natural (ve slupce)
125 ml javorového sirupu
2 lžíce sezamových semínek
1 lžička drceného sušeného chilli
1 lžíce pálivé papriky
špetka soli

Jak na to?

Chystáte-li se připravit několika chodové menu nebo silvestrovskou hostinu a přemýšlíte nad vhodným předkrmem, vyzkoušejte pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky.

1) Mandle, sirup, semínka, chilli, papriku a sůl smíchejte v míse.

2) Rozpalte velkou pánev, přendejte do ní mandlovou směs a za občasného míchání opékejte 6–7 minut.

3) Mandle by měly být opečené dozlatova a směs lepivá.

4) Pak je přendejte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte zcela zchladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Předkrm Velmi snadné Česká Chuťovky Silvestr Smažení Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Podávejte spolu s olivami, sýry a salámy jako začátek silvestrovského pohoštění. Dejte pozor, abyste v pánvi mandle nepřipálili.

Co budete potřebovat

500 g mandlí natural (ve slupce)
125 ml javorového sirupu
2 lžíce sezamových semínek
1 lžička drceného sušeného chilli
1 lžíce pálivé papriky
špetka soli

Jak na to?

Chystáte-li se připravit několika chodové menu nebo silvestrovskou hostinu a přemýšlíte nad vhodným předkrmem, vyzkoušejte pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky.

1) Mandle, sirup, semínka, chilli, papriku a sůl smíchejte v míse.

2) Rozpalte velkou pánev, přendejte do ní mandlovou směs a za občasného míchání opékejte 6–7 minut.

3) Mandle by měly být opečené dozlatova a směs lepivá.

4) Pak je přendejte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte zcela zchladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Inspirujte se podobnými recepty