×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...

Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Tip do kuchyně

 

Podávejte spolu s olivami, sýry a salámy jako začátek silvestrovského pohoštění. Dejte pozor, abyste v pánvi mandle nepřipálili.

Co budete potřebovat

500 g mandlí natural (ve slupce)
125 ml javorového sirupu
2 lžíce sezamových semínek
1 lžička drceného sušeného chilli
1 lžíce pálivé papriky
špetka soli

Jak na to?

Chystáte-li se připravit několika chodové menu nebo silvestrovskou hostinu a přemýšlíte nad vhodným předkrmem, vyzkoušejte pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky.

1) Mandle, sirup, semínka, chilli, papriku a sůl smíchejte v míse.

2) Rozpalte velkou pánev, přendejte do ní mandlovou směs a za občasného míchání opékejte 6–7 minut.

3) Mandle by měly být opečené dozlatova a směs lepivá.

4) Pak je přendejte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte zcela zchladnout.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Předkrm Velmi snadné Česká Chuťovky Silvestr Smažení Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4.3 (3)

Tip do kuchyně

 

Podávejte spolu s olivami, sýry a salámy jako začátek silvestrovského pohoštění. Dejte pozor, abyste v pánvi mandle nepřipálili.

Co budete potřebovat

500 g mandlí natural (ve slupce)
125 ml javorového sirupu
2 lžíce sezamových semínek
1 lžička drceného sušeného chilli
1 lžíce pálivé papriky
špetka soli

Jak na to?

Chystáte-li se připravit několika chodové menu nebo silvestrovskou hostinu a přemýšlíte nad vhodným předkrmem, vyzkoušejte pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky.

1) Mandle, sirup, semínka, chilli, papriku a sůl smíchejte v míse.

2) Rozpalte velkou pánev, přendejte do ní mandlovou směs a za občasného míchání opékejte 6–7 minut.

3) Mandle by měly být opečené dozlatova a směs lepivá.

4) Pak je přendejte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte zcela zchladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...

Inspirujte se podobnými recepty