×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Tip do kuchyně

 

Podávejte spolu s olivami, sýry a salámy jako začátek silvestrovského pohoštění. Dejte pozor, abyste v pánvi mandle nepřipálili.

Co budete potřebovat

500 g mandlí natural (ve slupce)
125 ml javorového sirupu
2 lžíce sezamových semínek
1 lžička drceného sušeného chilli
1 lžíce pálivé papriky
špetka soli

Jak na to?

Chystáte-li se připravit několika chodové menu nebo silvestrovskou hostinu a přemýšlíte nad vhodným předkrmem, vyzkoušejte pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky.

1) Mandle, sirup, semínka, chilli, papriku a sůl smíchejte v míse.

2) Rozpalte velkou pánev, přendejte do ní mandlovou směs a za občasného míchání opékejte 6–7 minut.

3) Mandle by měly být opečené dozlatova a směs lepivá.

4) Pak je přendejte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte zcela zchladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky

Předkrm Velmi snadné Česká Chuťovky Silvestr Smažení Chilli paprička Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Podávejte spolu s olivami, sýry a salámy jako začátek silvestrovského pohoštění. Dejte pozor, abyste v pánvi mandle nepřipálili.

Co budete potřebovat

500 g mandlí natural (ve slupce)
125 ml javorového sirupu
2 lžíce sezamových semínek
1 lžička drceného sušeného chilli
1 lžíce pálivé papriky
špetka soli

Jak na to?

Chystáte-li se připravit několika chodové menu nebo silvestrovskou hostinu a přemýšlíte nad vhodným předkrmem, vyzkoušejte pražené mandle s javorovým sirupem a sezamovými semínky.

1) Mandle, sirup, semínka, chilli, papriku a sůl smíchejte v míse.

2) Rozpalte velkou pánev, přendejte do ní mandlovou směs a za občasného míchání opékejte 6–7 minut.

3) Mandle by měly být opečené dozlatova a směs lepivá.

4) Pak je přendejte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte zcela zchladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty