
Pravá anglická snídaně
Ingredience
4 | vysokoprocentní vepřové klobásky |
8 | velkých plátků anglické slaniny |
8 | větších hnědých žampionů |
24 | cherry rajčátek |
olivový olej na potření | |
4 | plátky chleba |
4 | vejce |
pomerančový džus k podávání | |
Na husté fazole | |
---|---|
1 | lžíce slunečnicového oleje |
200 g | slaniny, na nudličky |
1 | cibule, nasekaná najemno |
1 | lžička dijonské hořčice |
2 | lžičky kečupu |
1 | lžička worcesterské omáčky |
1 | lžíce tmavého cukru |
2 | lžíce javorového sirupu |
125 ml | kuřecího vývaru |
250 ml | rajčatového pyré |
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř | |
2x | 240 g konzerva červených fazolí |
Postup přípravy
1. Udělejte fazole: olej rozpalte v pánvi, přidejte slaninu a nechte pět minut vyškvařit, vsypte cibuli a nechte ji dvě minuty zesklovatět. Přimíchejte hořčici, kečup a worcesterskou omáčku a vařte dvě minuty. Poté přidejte cukr, javorový sirup, vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř a vařte deset minut, aby vše začalo houstnout. Nakonec do pánve vmíchejte scezené a okapané fazole a nechte pět minut prohřát. Dochuťte solí a pepřem a udržujte teplé.
2. Klobásy dejte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a dejte na deset minut pod gril – občas je otočte. Mezitím rozprostřete plátky slaniny, rajčata a houby na pečicí plech. Houby potřete zhruba šesti lžícemi olivového oleje a dejte na 3–4 minuty pod gril – neotáčejte. Olejem také z obou stran potřete chleby a opečte je z obou stran na grilovací pánvi dokřupava. Nakonec na pánvi udělejte volská oka. Podávejte dohromady – na každý talíř dejte dva plátky slaniny, dva kousky hub, šest rajčat, plátek chleba, jednu klobásu, jedno volské oko a pořádnou porci fazolí.