×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pravá anglická snídaně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pravá anglická snídaně

Co budete potřebovat

4 vysokoprocentní vepřové klobásky
8 velkých plátků anglické slaniny
8 větších hnědých žampionů
24 cherry rajčátek
olivový olej na potření
4 plátky chleba
4 vejce
pomerančový džus k podávání
Na husté fazole
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g slaniny, na nudličky
1 cibule, nasekaná najemno
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kečupu
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžíce tmavého cukru
2 lžíce javorového sirupu
125 ml kuřecího vývaru
250 ml rajčatového pyré
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
2x 240 g konzerva červených fazolí

Jak na to?

1. Udělejte fazole: olej rozpalte v pánvi, přidejte slaninu a nechte pět minut vyškvařit, vsypte cibuli a nechte ji dvě minuty zesklovatět. Přimíchejte hořčici, kečup a worcesterskou omáčku a vařte dvě minuty. Poté přidejte cukr, javorový sirup, vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř a vařte deset minut, aby vše začalo houstnout. Nakonec do pánve vmíchejte scezené a okapané fazole a nechte pět minut prohřát. Dochuťte solí a pepřem a udržujte teplé.
2. Klobásy dejte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a dejte na deset minut pod gril – občas je otočte. Mezitím rozprostřete plátky slaniny, rajčata a houby na pečicí plech. Houby potřete zhruba šesti lžícemi olivového oleje a dejte na 3–4 minuty pod gril – neotáčejte. Olejem také z obou stran potřete chleby a opečte je z obou stran na grilovací pánvi dokřupava. Nakonec na pánvi udělejte volská oka. Podávejte dohromady – na každý talíř dejte dva plátky slaniny, dva kousky hub, šest rajčat, plátek chleba, jednu klobásu, jedno volské oko a pořádnou porci fazolí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravá anglická snídaně

Snídaně Snadné Anglická Rajče Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

4 vysokoprocentní vepřové klobásky
8 velkých plátků anglické slaniny
8 větších hnědých žampionů
24 cherry rajčátek
olivový olej na potření
4 plátky chleba
4 vejce
pomerančový džus k podávání
Na husté fazole
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g slaniny, na nudličky
1 cibule, nasekaná najemno
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kečupu
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžíce tmavého cukru
2 lžíce javorového sirupu
125 ml kuřecího vývaru
250 ml rajčatového pyré
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
2x 240 g konzerva červených fazolí

Jak na to?

1. Udělejte fazole: olej rozpalte v pánvi, přidejte slaninu a nechte pět minut vyškvařit, vsypte cibuli a nechte ji dvě minuty zesklovatět. Přimíchejte hořčici, kečup a worcesterskou omáčku a vařte dvě minuty. Poté přidejte cukr, javorový sirup, vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř a vařte deset minut, aby vše začalo houstnout. Nakonec do pánve vmíchejte scezené a okapané fazole a nechte pět minut prohřát. Dochuťte solí a pepřem a udržujte teplé.
2. Klobásy dejte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a dejte na deset minut pod gril – občas je otočte. Mezitím rozprostřete plátky slaniny, rajčata a houby na pečicí plech. Houby potřete zhruba šesti lžícemi olivového oleje a dejte na 3–4 minuty pod gril – neotáčejte. Olejem také z obou stran potřete chleby a opečte je z obou stran na grilovací pánvi dokřupava. Nakonec na pánvi udělejte volská oka. Podávejte dohromady – na každý talíř dejte dva plátky slaniny, dva kousky hub, šest rajčat, plátek chleba, jednu klobásu, jedno volské oko a pořádnou porci fazolí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty