Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 vysokoprocentní vepřové klobásky
8 velkých plátků anglické slaniny
8 větších hnědých žampionů
24 cherry rajčátek
olivový olej na potření
4 plátky chleba
4 vejce
pomerančový džus k podávání
Na husté fazole
1 lžíce slunečnicového oleje
200 g slaniny, na nudličky
1 cibule, nasekaná najemno
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky kečupu
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžíce tmavého cukru
2 lžíce javorového sirupu
125 ml kuřecího vývaru
250 ml rajčatového pyré
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
2x 240 g konzerva červených fazolí

Postup přípravy

1. Udělejte fazole: olej rozpalte v pánvi, přidejte slaninu a nechte pět minut vyškvařit, vsypte cibuli a nechte ji dvě minuty zesklovatět. Přimíchejte hořčici, kečup a worcesterskou omáčku a vařte dvě minuty. Poté přidejte cukr, javorový sirup, vývar, rajčatové pyré, sůl a pepř a vařte deset minut, aby vše začalo houstnout. Nakonec do pánve vmíchejte scezené a okapané fazole a nechte pět minut prohřát. Dochuťte solí a pepřem a udržujte teplé.
2. Klobásy dejte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a dejte na deset minut pod gril – občas je otočte. Mezitím rozprostřete plátky slaniny, rajčata a houby na pečicí plech. Houby potřete zhruba šesti lžícemi olivového oleje a dejte na 3–4 minuty pod gril – neotáčejte. Olejem také z obou stran potřete chleby a opečte je z obou stran na grilovací pánvi dokřupava. Nakonec na pánvi udělejte volská oka. Podávejte dohromady – na každý talíř dejte dva plátky slaniny, dva kousky hub, šest rajčat, plátek chleba, jednu klobásu, jedno volské oko a pořádnou porci fazolí.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty