×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Povidlová omáčka
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Vegetariánské ,

Povidlová omáčka

Co budu potřebovat

2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
180–200 g povidel
sušené švestky
špetka soli
½ lžičky skořice
vanilkový cukr
uzené maso
bramborové knedlíky

Jak na to?

V pánvičce rozpusťte máslo, vsypte mouku a opékejte do světlé jíšky. Přidejte trochu studené vody, abyste vytvořili kašičku. Vmíchejte povidla i švestky a asi 15 minut vařte na slabém plameni. Dochuťte solí, skořicí a cukrem. Podávejte s uzeným a knedlíky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Čokoládová povidla

    Zavařeniny 30 minut
  • Nadívaná kuřecí prsa

    Hlavní chod 30 minut
  • Koblihy s povidly

    Snídaně nad 60 minut