×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pórkovo-houbová polévka

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Pórkovo-houbová polévka

Třeba jste měli letos štěstí na houby v lese, ale dobře je nahradí žampiony nebo hlíva ústřičná.

hrnec cuisinox

Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
1 velký pórek, nakrájený na kolečka
2 hrsti pokrájených tmavých
žampionů
1 stroužek česneku, prolisovaný
3 lžíce hladké mouky BASIC
1 litr kuřecího vývaru BASIC
2 snítky tymiánu
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.
Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Povařte asi 10 minut.
Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pórkovo-houbová polévka

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (25)

Třeba jste měli letos štěstí na houby v lese, ale dobře je nahradí žampiony nebo hlíva ústřičná.

hrnec cuisinox

Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
1 velký pórek, nakrájený na kolečka
2 hrsti pokrájených tmavých
žampionů
1 stroužek česneku, prolisovaný
3 lžíce hladké mouky BASIC
1 litr kuřecího vývaru BASIC
2 snítky tymiánu
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.
Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Povařte asi 10 minut.
Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty