×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pórkovo-houbová polévka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Pórkovo-houbová polévka

Třeba jste měli letos štěstí na houby v lese, ale dobře je nahradí žampiony nebo hlíva ústřičná.

hrnec cuisinox

Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
1 velký pórek, nakrájený na kolečka
2 hrsti pokrájených tmavých
žampionů
1 stroužek česneku, prolisovaný
3 lžíce hladké mouky BASIC
1 litr kuřecího vývaru BASIC
2 snítky tymiánu
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.
Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Povařte asi 10 minut.
Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pórkovo-houbová polévka

Snadné Tymián Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (30)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Třeba jste měli letos štěstí na houby v lese, ale dobře je nahradí žampiony nebo hlíva ústřičná.

hrnec cuisinox

Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
1 velký pórek, nakrájený na kolečka
2 hrsti pokrájených tmavých
žampionů
1 stroužek česneku, prolisovaný
3 lžíce hladké mouky BASIC
1 litr kuřecího vývaru BASIC
2 snítky tymiánu
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.
Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Povařte asi 10 minut.
Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.