×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pórkovo-houbová polévka

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Pórkovo-houbová polévka

Třeba jste měli letos štěstí na houby v lese, ale dobře je nahradí žampiony nebo hlíva ústřičná.

hrnec cuisinox

Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
1 velký pórek, nakrájený na kolečka
2 hrsti pokrájených tmavých
žampionů
1 stroužek česneku, prolisovaný
3 lžíce hladké mouky BASIC
1 litr kuřecího vývaru BASIC
2 snítky tymiánu
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.
Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Povařte asi 10 minut.
Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pórkovo-houbová polévka

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (24)

Třeba jste měli letos štěstí na houby v lese, ale dobře je nahradí žampiony nebo hlíva ústřičná.

hrnec cuisinox

Houbovou polévku můžete vařit zvolna a dlouze. Zesílené dno hrnce CUISINOX umožňuje ekonomičtější vaření než běžné nádobí. Podívejte se na celou nabídku nádobí CUISINOX.

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
1 velký pórek, nakrájený na kolečka
2 hrsti pokrájených tmavých
žampionů
1 stroužek česneku, prolisovaný
3 lžíce hladké mouky BASIC
1 litr kuřecího vývaru BASIC
2 snítky tymiánu
sůl a pepř
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm doměkka pórek, trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte žampiony a společně míchejte na ohni dalších 5 minut. Potom přidejte česnek, minutu opékejte a nakonec vše zaprašte moukou. Půl minuty míchejte.
Zalijte studeným vývarem, přidejte tymián, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Povařte asi 10 minut.
Do polévky přidejte smetanu, prohřejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty