×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomerančové makronky

Další recepty a články

Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky

Pomerančové makronky

Co budete potřebovat

3 bílky
50 g krupicového cukru
200 g moučkového cukru
110 g mandlí
25 g holandského kakaa
Na pomerančovou marmeládu:
1 pomeranč
200 g krupicového cukru
200 ml vody
1 lžíce likéru Grand Marnier

Jak na to?

1. Bílky a krupicový cukr vyšlehejte do tuhého sněhu. Vsypejte moučkový cukr, mleté mandle, kakao a lehce promíchejte. Vzniklé těstíčko dejte do cukrářského sáčku a pomocí něj na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Nechte je hodinu odležet a pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10–12 minut. Vyndejte z trouby, nechte zchladnout, pak odlepte od papíru.
2. Pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, dejte do mísy, přisypte cukr, vmíchejte vodu a nechte nejlépe přes noc v lednici. Přendejte do rendlíku a za stálého míchání pomalu vařte asi hodinu. Před koncem přidejte likér, vychlaďte a marmeládu promíchejte vidličkou, kousky pomeranče rozmačkejte.
3. Vychladlou marmeládou spojujte makronky po dvou k sobě.
Tip - Makronky udělejte klidně i čtrnáct dní dopředu – potřebují čas na odležení. Špaldovodatlové hvězdičky a žloutkové piškoty ovšem můžete péct na poslední chvíli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomerančové makronky

Dezert Snadné Francouzská Cukroví Vánoční cukroví II Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

3 bílky
50 g krupicového cukru
200 g moučkového cukru
110 g mandlí
25 g holandského kakaa
Na pomerančovou marmeládu:
1 pomeranč
200 g krupicového cukru
200 ml vody
1 lžíce likéru Grand Marnier

Jak na to?

1. Bílky a krupicový cukr vyšlehejte do tuhého sněhu. Vsypejte moučkový cukr, mleté mandle, kakao a lehce promíchejte. Vzniklé těstíčko dejte do cukrářského sáčku a pomocí něj na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Nechte je hodinu odležet a pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10–12 minut. Vyndejte z trouby, nechte zchladnout, pak odlepte od papíru.
2. Pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, dejte do mísy, přisypte cukr, vmíchejte vodu a nechte nejlépe přes noc v lednici. Přendejte do rendlíku a za stálého míchání pomalu vařte asi hodinu. Před koncem přidejte likér, vychlaďte a marmeládu promíchejte vidličkou, kousky pomeranče rozmačkejte.
3. Vychladlou marmeládou spojujte makronky po dvou k sobě.
Tip - Makronky udělejte klidně i čtrnáct dní dopředu – potřebují čas na odležení. Špaldovodatlové hvězdičky a žloutkové piškoty ovšem můžete péct na poslední chvíli.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky

Inspirujte se podobnými recepty