Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 bílky
50 g krupicového cukru
200 g moučkového cukru
110 g mandlí
25 g holandského kakaa
Na pomerančovou marmeládu:
1 pomeranč
200 g krupicového cukru
200 ml vody
1 lžíce likéru Grand Marnier

Postup přípravy

1. Bílky a krupicový cukr vyšlehejte do tuhého sněhu. Vsypejte moučkový cukr, mleté mandle, kakao a lehce promíchejte. Vzniklé těstíčko dejte do cukrářského sáčku a pomocí něj na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Nechte je hodinu odležet a pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10–12 minut. Vyndejte z trouby, nechte zchladnout, pak odlepte od papíru.
2. Pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, dejte do mísy, přisypte cukr, vmíchejte vodu a nechte nejlépe přes noc v lednici. Přendejte do rendlíku a za stálého míchání pomalu vařte asi hodinu. Před koncem přidejte likér, vychlaďte a marmeládu promíchejte vidličkou, kousky pomeranče rozmačkejte.
3. Vychladlou marmeládou spojujte makronky po dvou k sobě.
Tip - Makronky udělejte klidně i čtrnáct dní dopředu – potřebují čas na odležení. Špaldovodatlové hvězdičky a žloutkové piškoty ovšem můžete péct na poslední chvíli.

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty