1
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kakao, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.
2
Čokoládu nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte.
3
Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany.
4
Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte nastrouhanou kůrou z pomeranče, skořicí a špetkou chilli.
1
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kakao, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.
2
Čokoládu nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte.
3
Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany.
4
Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte nastrouhanou kůrou z pomeranče, skořicí a špetkou chilli.