Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pomerančová čokoláda s chilli

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Pomerančová čokoláda s chilli

Co budete potřebovat

500 ml plnotučného mléka
2 lžíce holandského kakaa
4 lžíce medu
200 g hořké čokolády (70 %)
250 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 pomeranč
2 lžičky mleté skořice
sušené chilli

Jak na to?

1. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kakao, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.

2. Čokoládu nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte.

3. Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany.

4. Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte nastrouhanou kůrou z pomeranče, skořicí a špetkou chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomerančová čokoláda s chilli

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Bezlepkové Magazín 1/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

500 ml plnotučného mléka
2 lžíce holandského kakaa
4 lžíce medu
200 g hořké čokolády (70 %)
250 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 pomeranč
2 lžičky mleté skořice
sušené chilli

Jak na to?

1. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kakao, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.

2. Čokoládu nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte.

3. Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany.

4. Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte nastrouhanou kůrou z pomeranče, skořicí a špetkou chilli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty