Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyArašídová čokoláda s maršmelouny
Albert logoAlbert logo
  • Arašídová čokoláda s maršmelouny

Arašídová čokoláda s maršmelouny

Zamilujte se do intenzivní sladké chuti horkých čokolád. Pokud stále hledáte ten nejlahodnější recept, máme pro vás hned čtyři. Ale pozor, jsou silně návykové!
Arašídová čokoláda s maršmelouny
Velmi snadné
0-15 minut
3/5
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Sůl 3/4 člž
  • Čokoláda mléčná 100 g
  • Med 3 plž
  • Čokoláda hořká 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Marshmallows 1 hrs.
  • Arašídové máslo 2 plž
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Sůl 3/4 člž
  • Čokoláda mléčná 100 g
  • Med 3 plž
  • Čokoláda hořká 150 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Marshmallows 1 hrs.
  • Arašídové máslo 2 plž

Příprava

1
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte arašídové máslo, sůl, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.
2
Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.
3
V jiném hrnci přiveďte 250 ml smetany k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.
4
Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte šlehačkou a maršmelouny.
1
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte arašídové máslo, sůl, med a metličkou dobře promíchejte, tak aby nezůstaly žádné hrudky. Odložte stranou.
2
Obě čokolády nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte, aby se propojily.
3
V jiném hrnci přiveďte 250 ml smetany k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany. Ze zbylých 100 ml vyšlehejte šlehačku.
4
Emulzi pak vmíchejte do zahřátého ochuceného mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte šlehačkou a maršmelouny.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.