
Pomazánka z krůtího masa

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Svačina
Ingredience
Složení 4 porce
- Pepř
- Sůl
- Krůtí prsní řízky 300 g
- Olej olivový 2 plž
- Smetana na vaření 1 plž
- Žervé 220 g
- Majonéza 60 g
- Hořčice plnotučná 1 člž
- Pažitka čerstvá 2 plž
- Pepř kajenský
- Petrželka čerstvá 2 plž
- Chléb mistrovský 4 ks
- Pepř
- Sůl
- Krůtí prsní řízky 300 g
- Olej olivový 2 plž
- Smetana na vaření 1 plž
- Žervé 220 g
- Majonéza 60 g
- Hořčice plnotučná 1 člž
- Pažitka čerstvá 2 plž
- Pepř kajenský
- Petrželka čerstvá 2 plž
- Chléb mistrovský 4 ks
Příprava
- 1Omytá krůtí prsa osolte, opepřete a opečte na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova.
- 2V mixéru pomocí funkce puls mixujte žervé s majonézou, smetanou, hořčicí, kajenským pepřem a pokrájenými krůtími prsy. Nemixujte dohladka, nechte pomazánce strukturu. Nakonec lžící přimíchejte pokrájenou petrželku a lžíci pažitky. Dochuťte solí a pepřem a dejte do lednice vychladit.
- 3Servírujte na chlebu a posypte další pažitkou.
- 1Omytá krůtí prsa osolte, opepřete a opečte na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova.
- 2V mixéru pomocí funkce puls mixujte žervé s majonézou, smetanou, hořčicí, kajenským pepřem a pokrájenými krůtími prsy. Nemixujte dohladka, nechte pomazánce strukturu. Nakonec lžící přimíchejte pokrájenou petrželku a lžíci pažitky. Dochuťte solí a pepřem a dejte do lednice vychladit.
- 3Servírujte na chlebu a posypte další pažitkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.