Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 červené řepy NP Bio
100 ml extra panenského
olivového oleje NP Bio
sůl, pepř
400 g červených fazolí NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
1 limeta
½ lžičky mletého kmínu
2 lžíce sezamové pasty tahini
1 hrst čerstvých klíčků
1 lžička černého sezamu
1 lžička bílého sezamu

Postup přípravy

1. Namočte 400 g červených fazolí den předem do studené vody. Druhý den fazole sceďte, v hrnci zalijte vodou a vařte 2 hodiny, dokud fazole nebudou měkké.
2. Zakápněte 3 omyté a očištěné červené řepy 30 ml olivového oleje, osolte, opepřete a zabalte pečlivě do alobalu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 50 minut. Nechte lehce vychladnout a oloupejte.
3. Do mixéru vložte uvařené fazole, 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z půlky limety, kmín, pastu tahini, 50 ml olivového oleje a nahrubo pokrájenou červenou řepu. Rozmixujte dohladka, osolte a opepřete.
4. Pomazánku servírujte s klíčky, ozdobte sezamovými semínky a zakápněte zbylým olivovým olejem. Ať vám chutná!

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty