
Pomazánka z červených fazolí a řepy
Postup přípravy
1. Namočte 400 g červených fazolí den předem do studené vody. Druhý den fazole sceďte, v hrnci zalijte vodou a vařte 2 hodiny, dokud fazole nebudou měkké.
2. Zakápněte 3 omyté a očištěné červené řepy 30 ml olivového oleje, osolte, opepřete a zabalte pečlivě do alobalu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 50 minut. Nechte lehce vychladnout a oloupejte.
3. Do mixéru vložte uvařené fazole, 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z půlky limety, kmín, pastu tahini, 50 ml olivového oleje a nahrubo pokrájenou červenou řepu. Rozmixujte dohladka, osolte a opepřete.
4. Pomazánku servírujte s klíčky, ozdobte sezamovými semínky a zakápněte zbylým olivovým olejem. Ať vám chutná!
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod