Pomazánka z červených fazolí a řepy
Ingredience
3 | červené řepy NP Bio |
100 ml | extra panenského |
olivového oleje NP Bio | |
sůl, pepř | |
400 g | červených fazolí NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
1 | limeta |
½ | lžičky mletého kmínu |
2 | lžíce sezamové pasty tahini |
1 | hrst čerstvých klíčků |
1 | lžička černého sezamu |
1 | lžička bílého sezamu |
Postup přípravy
1. Namočte 400 g červených fazolí den předem do studené vody. Druhý den fazole sceďte, v hrnci zalijte vodou a vařte 2 hodiny, dokud fazole nebudou měkké.
2. Zakápněte 3 omyté a očištěné červené řepy 30 ml olivového oleje, osolte, opepřete a zabalte pečlivě do alobalu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 50 minut. Nechte lehce vychladnout a oloupejte.
3. Do mixéru vložte uvařené fazole, 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z půlky limety, kmín, pastu tahini, 50 ml olivového oleje a nahrubo pokrájenou červenou řepu. Rozmixujte dohladka, osolte a opepřete.
4. Pomazánku servírujte s klíčky, ozdobte sezamovými semínky a zakápněte zbylým olivovým olejem. Ať vám chutná!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY