×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Další recepty a články

Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí...
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená...
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová...
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna

Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 svazek jarní mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
3 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
40 g hladké mouky
sůl
pepř
1,8 kg hovězího krku
500 ml červeného vína Shiraz
450 ml hovězího vývaru
280 ml passaty
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce Worcesterské omáčky
3 bobkové listy
Na krémovou kaši:
1,8 kg brambor
150 g másla
300 ml smetany
1 litr mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjmìte z pánve. Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk. Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině. Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy. Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Peète 6–8 hodin, občas promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Pomalé vaření Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (46)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 svazek jarní mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
3 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
40 g hladké mouky
sůl
pepř
1,8 kg hovězího krku
500 ml červeného vína Shiraz
450 ml hovězího vývaru
280 ml passaty
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce Worcesterské omáčky
3 bobkové listy
Na krémovou kaši:
1,8 kg brambor
150 g másla
300 ml smetany
1 litr mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjmìte z pánve. Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk. Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině. Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy. Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Peète 6–8 hodin, občas promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna

Inspirujte se podobnými recepty