×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 svazek jarní mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
3 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
40 g hladké mouky
sůl
pepř
1,8 kg hovězího krku
500 ml červeného vína Shiraz
450 ml hovězího vývaru
280 ml passaty
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce Worcesterské omáčky
3 bobkové listy
Na krémovou kaši:
1,8 kg brambor
150 g másla
300 ml smetany
1 litr mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjmìte z pánve. Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk. Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině. Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy. Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Peète 6–8 hodin, občas promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený hovězí krk s krémovou kaší

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Pomalé vaření , Rozmarýn , Tymián Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (65)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 svazek jarní mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
3 větvičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
40 g hladké mouky
sůl
pepř
1,8 kg hovězího krku
500 ml červeného vína Shiraz
450 ml hovězího vývaru
280 ml passaty
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce Worcesterské omáčky
3 bobkové listy
Na krémovou kaši:
1,8 kg brambor
150 g másla
300 ml smetany
1 litr mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 1 lžíci oleje, vsypte cibuli, mrkev a celer a opékejte asi 8–10 minut, nebo dokud se zelenina jemně nezabarví. Pak přidejte česnek, tymián a rozmarýn a asi minutu znovu opékejte. Pak zeleninu vyjmìte z pánve. Mouku smíchejte se solí a pepřem a obalte v něm hovězí krk. Do hrnce dejte zbytek oleje a zprudka na něm opečte maso ze všech stran. Pak vyjměte z hrnce a dejte k zelenině. Do hrnce nalijte víno, počkejte, až se zredukuje zhruba na půlku, pak přilijte vývar, vmíchejte passatu, cukr, Dijonskou hořčici, Worcesterskou omáčku a bobkové listy. Pak do hrnce vraťte zeleninu i maso a dejte do trouby vyhřáté na 160 °C. Peète 6–8 hodin, občas promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kaší. Na tu uvařte oloupané brambory doměkka, pak je rozšouchejte a našlehejte s máslem a horkou smetanou. Podle chuti osolte a opepřete.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty