Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečené jehněčí na česneku s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná...
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky

Pomalu pečené jehněčí na česneku s rozmarýnem

Co budete potřebovat

1 kg jehněčí kýty
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
4 celé česneky
4 snítky čerstvého rozmarýnu
250 ml vody

Jak na to?

1. Jehněčí kýtu očistěte, vetřete do masa lžičku soli a pepře. Důkladně ji potřete olejem. Vložte do pekáče a obložte přepůlenými palicemi česneku i se slupkou a snítkami rozmarýnu. Podlijte vodou, pekáč přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a pečte 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 °C. Sundejte víko nebo alobal. Odkryté pečte dalších 30 minut.

2. Jehněčí kýtu natrhejte nebo nakrájejte na plátky a podávejte s upečeným česnekem, který si pak na talíři vymáčkněte ze slupky. Jehněčí bude chutnat například s bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečené jehněčí na česneku s rozmarýnem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Magazín 12/2020 Počet porcí: 4
(0)
Britské jehněčí z Albertu pochází ze západní části Spojeného království, která je obdařena čistým a přírodním prostředím. Jehňata se volně pohybují a mají přístup k řadě jedinečných přírodních pastvin a údolí. Staletími chovu získala tato oblast pověst vysoce kvalitní produkce jehněčího masa. Zemědělství se zde dědí napříč generacemi a maso neobsahuje antibiotika ani není při chovu povoleno užívat růstové hormony.

Co budete potřebovat

1 kg jehněčí kýty
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
4 celé česneky
4 snítky čerstvého rozmarýnu
250 ml vody

Jak na to?

1. Jehněčí kýtu očistěte, vetřete do masa lžičku soli a pepře. Důkladně ji potřete olejem. Vložte do pekáče a obložte přepůlenými palicemi česneku i se slupkou a snítkami rozmarýnu. Podlijte vodou, pekáč přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a pečte 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 °C. Sundejte víko nebo alobal. Odkryté pečte dalších 30 minut.

2. Jehněčí kýtu natrhejte nebo nakrájejte na plátky a podávejte s upečeným česnekem, který si pak na talíři vymáčkněte ze slupky. Jehněčí bude chutnat například s bramborovou kaší.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná...
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky

Inspirujte se podobnými recepty