×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečené hovězí s červenou řepou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Pomalu pečené hovězí s červenou řepou

Co budete potřebovat

4 lžíce rostlinného oleje
3 tobolky kardamomu
2 cm kousek celé skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička sušeného koriandru
2 středně velké červené cibule, nakrájené na kolečka
1 lžička česneku, nastrouhaného
1 lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
2 středně velká rajčata, nasekaná na kousky
1 lžička mletého chilli
450 g kližky, nakrájené na kostky
sůl
350 g čerstvé červené řepy, oloupané a nastrouhané
čerstvý koriandr
1 chilli paprička, nakrájená na plátky
1 limetka

Jak na to?

Na středním plameni rozpalte olej, přidejte koření a nechte rozvonět. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatohněda. Vložte česnek a zázvor, minutu opékejte. Přilijte pár lžic vody, vsypte rajčata a vařte doměkka. Přidejte chilli, kližku, řádně osolte, zesilte plamen a nechte maso zatáhnout. Stáhněte plamen, částečně zakryjte poklicí a duste 10 minut.
Plamen opět zesilte a přidejte červenou řepu. Několik minut opékejte, stáhněte plamen na minimum a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas promíchejte a dle potřeby podlijte. Podávejte s bramborem nebo rýží, posypaným koriandrem, chilli papričkou a pokapané limetovou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečené hovězí s červenou řepou

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Tip týdne , Rajče , Chilli paprička
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 lžíce rostlinného oleje
3 tobolky kardamomu
2 cm kousek celé skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička sušeného koriandru
2 středně velké červené cibule, nakrájené na kolečka
1 lžička česneku, nastrouhaného
1 lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
2 středně velká rajčata, nasekaná na kousky
1 lžička mletého chilli
450 g kližky, nakrájené na kostky
sůl
350 g čerstvé červené řepy, oloupané a nastrouhané
čerstvý koriandr
1 chilli paprička, nakrájená na plátky
1 limetka

Jak na to?

Na středním plameni rozpalte olej, přidejte koření a nechte rozvonět. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatohněda. Vložte česnek a zázvor, minutu opékejte. Přilijte pár lžic vody, vsypte rajčata a vařte doměkka. Přidejte chilli, kližku, řádně osolte, zesilte plamen a nechte maso zatáhnout. Stáhněte plamen, částečně zakryjte poklicí a duste 10 minut.
Plamen opět zesilte a přidejte červenou řepu. Několik minut opékejte, stáhněte plamen na minimum a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas promíchejte a dle potřeby podlijte. Podávejte s bramborem nebo rýží, posypaným koriandrem, chilli papričkou a pokapané limetovou šťávou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty