×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečené hovězí s červenou řepou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Pomalu pečené hovězí s červenou řepou

Co budete potřebovat

4 lžíce rostlinného oleje
3 tobolky kardamomu
2 cm kousek celé skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička sušeného koriandru
2 středně velké červené cibule, nakrájené na kolečka
1 lžička česneku, nastrouhaného
1 lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
2 středně velká rajčata, nasekaná na kousky
1 lžička mletého chilli
450 g kližky, nakrájené na kostky
sůl
350 g čerstvé červené řepy, oloupané a nastrouhané
čerstvý koriandr
1 chilli paprička, nakrájená na plátky
1 limetka

Jak na to?

Na středním plameni rozpalte olej, přidejte koření a nechte rozvonět. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatohněda. Vložte česnek a zázvor, minutu opékejte. Přilijte pár lžic vody, vsypte rajčata a vařte doměkka. Přidejte chilli, kližku, řádně osolte, zesilte plamen a nechte maso zatáhnout. Stáhněte plamen, částečně zakryjte poklicí a duste 10 minut.
Plamen opět zesilte a přidejte červenou řepu. Několik minut opékejte, stáhněte plamen na minimum a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas promíchejte a dle potřeby podlijte. Podávejte s bramborem nebo rýží, posypaným koriandrem, chilli papričkou a pokapané limetovou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečené hovězí s červenou řepou

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 lžíce rostlinného oleje
3 tobolky kardamomu
2 cm kousek celé skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička sušeného koriandru
2 středně velké červené cibule, nakrájené na kolečka
1 lžička česneku, nastrouhaného
1 lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
2 středně velká rajčata, nasekaná na kousky
1 lžička mletého chilli
450 g kližky, nakrájené na kostky
sůl
350 g čerstvé červené řepy, oloupané a nastrouhané
čerstvý koriandr
1 chilli paprička, nakrájená na plátky
1 limetka

Jak na to?

Na středním plameni rozpalte olej, přidejte koření a nechte rozvonět. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatohněda. Vložte česnek a zázvor, minutu opékejte. Přilijte pár lžic vody, vsypte rajčata a vařte doměkka. Přidejte chilli, kližku, řádně osolte, zesilte plamen a nechte maso zatáhnout. Stáhněte plamen, částečně zakryjte poklicí a duste 10 minut.
Plamen opět zesilte a přidejte červenou řepu. Několik minut opékejte, stáhněte plamen na minimum a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas promíchejte a dle potřeby podlijte. Podávejte s bramborem nebo rýží, posypaným koriandrem, chilli papričkou a pokapané limetovou šťávou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat