×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pomalu pečená krůtí stehna na bramborách
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Pečení ,

Pomalu pečená krůtí stehna na bramborách

Co budu potřebovat

2 lžíce medu
2–3 stroužky česneku
11/2 lžíce Dijonské hořčice
lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce olivového oleje + 1½ lžíce extra
1,5 kg krůtích stehen
sůl
pepř
1 svazek čerstvé karotky
6–8 brambor
2 petržele

Jak na to?

Prvních pět ingrediencí smíchejte v misce. Krůtí stehna důkladně osolte a opepřete – obojí se snažte do kůže vetřít a nechte 30 minut odpočinout v ledničce. Pak maso potřete marinádou a dejte do pekáčku. Troubu předehřejte na 150 °C a stehna pečte asi 1,5 hodiny. Pak maso obložte pokrájenými kousky brambor a petržele, zastříkněte extra olejem a 45 minut dopečte. Před podáváním nechte maso 15 minut odpočinout.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut