Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPomalu pečená krkovička
Albert logoAlbert logo
  • Pomalu pečená krkovička

Pomalu pečená krkovička

Pomalu pečená krkovička
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Vepřová krkovice v celku 5 kg
  • Voda 1 l
  • Rozmarýn čerstvý 3 svaz.
  • Šalvěj čerstvá 3 svaz.
  • Bobkový list 15 ks
  • Hořčice dijonská
  • Sůl 70 g
  • Cukr krupicový 165 g
  • Česnek 8 strouž.
  • Citronová kůra 2 plž
  • Zelený pepř 80 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Vepřová krkovice v celku 5 kg
  • Voda 1 l
  • Rozmarýn čerstvý 3 svaz.
  • Šalvěj čerstvá 3 svaz.
  • Bobkový list 15 ks
  • Hořčice dijonská
  • Sůl 70 g
  • Cukr krupicový 165 g
  • Česnek 8 strouž.
  • Citronová kůra 2 plž
  • Zelený pepř 80 g
  • Olej olivový 1 plž

Příprava

1
Udělejte nálev: 30 g soli, 165 g cukru a 1,5 litru vody dejte do středně velkého hrnce a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr i sůl rozpustily. Poté přiveďte k varu, sejměte z ohně a lak přelijte do mísy. Přidejte 6 bobkových listů, svazek rozmarýnu, svazek šalvěje, česnek, 35 g pepře a zbylou vodu a nechte zcela zchladnout.
2
Mezitím krkovici několikrát propíchejte kovovou jehlici a ze všech stran do ní vetřete sůl a stáhněte ji potravinářským provázkem. Poté maso položte do hlubokého pekáče, přelijte lakem a nechte 24 hodin marinovat.
3
Troubu předehřejte na 220 °C. Krkovici vyndejte z laku a osušte ji.
4
Udělejte pepřovocitronovou sůl – 40 g soli, citronovou kůru a 45 g zeleného pepře rozdrťte v hmoždíři. Polovinu směsi pak smíchejte s olejem a potřete ji krkovici ze všech stran. Zbytek soli dejte stranou. Do velkého pekáče nalijte ½ litru vody, přidejte 2 svazky rozmarýnu, šalvěje a 8 bobkových listů, doprostřed posaďte krkovici a 45 minut pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, pak přiklopte, teplotu v troubě snižte na 160–170 °C a pečte 4–5 hodin. Poté odklopte, teplotu zvyšte na 200 °C a 20 minut dopečte. Podávejte posypané zbylou ochucenou soli, nejlépe s dijonskou hořčicí.
1
Udělejte nálev: 30 g soli, 165 g cukru a 1,5 litru vody dejte do středně velkého hrnce a na slabém plameni zahřívejte, aby se cukr i sůl rozpustily. Poté přiveďte k varu, sejměte z ohně a lak přelijte do mísy. Přidejte 6 bobkových listů, svazek rozmarýnu, svazek šalvěje, česnek, 35 g pepře a zbylou vodu a nechte zcela zchladnout.
2
Mezitím krkovici několikrát propíchejte kovovou jehlici a ze všech stran do ní vetřete sůl a stáhněte ji potravinářským provázkem. Poté maso položte do hlubokého pekáče, přelijte lakem a nechte 24 hodin marinovat.
3
Troubu předehřejte na 220 °C. Krkovici vyndejte z laku a osušte ji.
4
Udělejte pepřovocitronovou sůl – 40 g soli, citronovou kůru a 45 g zeleného pepře rozdrťte v hmoždíři. Polovinu směsi pak smíchejte s olejem a potřete ji krkovici ze všech stran. Zbytek soli dejte stranou. Do velkého pekáče nalijte ½ litru vody, přidejte 2 svazky rozmarýnu, šalvěje a 8 bobkových listů, doprostřed posaďte krkovici a 45 minut pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, pak přiklopte, teplotu v troubě snižte na 160–170 °C a pečte 4–5 hodin. Poté odklopte, teplotu zvyšte na 200 °C a 20 minut dopečte. Podávejte posypané zbylou ochucenou soli, nejlépe s dijonskou hořčicí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Na místo pětikilové krkovičky, můžete koupit dvě menší. Jednu podávejte na začátku párty, druhou třeba o půlnoci. Po přípitku sedne hostům jako máloco.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.