Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

900 g rajčat
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 cibule
2 mrkve
1 kousek celeru
560 ml zeleninového vývaru
100 ml pomerančové šťávy
pomerančová kůra
sedmikrásky

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata rozprostřete na plech, posypte je česnekem, zastříkněte 2 lžícemi olivového oleje a posypte solí a pepřem. Dejte na 45 minut péct do trouby. Jednou je v průběhu pečení otočte.
Zhruba v půlce pečení rozpalte zbytek oleje v hrnci, přisypte cibuli, kostičky mrkve a kousky celeru a na slabém plameni opékejte 20 minut. Pak do hrnce přidejte rajčata z plechu, vývar, pomerančovou šťávu a pořádně promíchejte. Přiveďte k varu a pár minut prohřejte. Pak polévku rozmíchejte tyčovým mixérem a podle chuti ji osolte a opepřete. Servírujte s jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou (nemusí být), ozdobené sedmikráskami.
Tip - Polévku můžete ozdobit rovněž čerstvou bazalkou nebo zelenými klíčky.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty