Polévka z pečených rajčat
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata rozprostřete na plech, posypte je česnekem, zastříkněte 2 lžícemi olivového oleje a posypte solí a pepřem. Dejte na 45 minut péct do trouby. Jednou je v průběhu pečení otočte.
Zhruba v půlce pečení rozpalte zbytek oleje v hrnci, přisypte cibuli, kostičky mrkve a kousky celeru a na slabém plameni opékejte 20 minut. Pak do hrnce přidejte rajčata z plechu, vývar, pomerančovou šťávu a pořádně promíchejte. Přiveďte k varu a pár minut prohřejte. Pak polévku rozmíchejte tyčovým mixérem a podle chuti ji osolte a opepřete. Servírujte s jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou (nemusí být), ozdobené sedmikráskami.
Tip - Polévku můžete ozdobit rovněž čerstvou bazalkou nebo zelenými klíčky.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Polévka z pečených rajčat
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 180 °C. Rajčata rozprostřete na plech, posypte je česnekem, zastříkněte 2 lžícemi olivového oleje a posypte solí a pepřem. Dejte na 45 minut péct do trouby. Jednou je v průběhu pečení otočte.
Zhruba v půlce pečení rozpalte zbytek oleje v hrnci, přisypte cibuli, kostičky mrkve a kousky celeru a na slabém plameni opékejte 20 minut. Pak do hrnce přidejte rajčata z plechu, vývar, pomerančovou šťávu a pořádně promíchejte. Přiveďte k varu a pár minut prohřejte. Pak polévku rozmíchejte tyčovým mixérem a podle chuti ji osolte a opepřete. Servírujte s jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou (nemusí být), ozdobené sedmikráskami.
Tip - Polévku můžete ozdobit rovněž čerstvou bazalkou nebo zelenými klíčky.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio