
Polévka z pečených brambor

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 1 porcí
- Brambory typu B 4 ks
- Mouka hladká 85 g
- Mléko 1,5 l
- Cheddar strouhaný 1 hrn.
- Pepř 1/2 člž
- Slanina plátková 6 plát.
- Sůl 1 člž
- Cibulka jarní 2 ks
- Zakysaná smetana 250 ml
- Brambory typu B 4 ks
- Mouka hladká 85 g
- Mléko 1,5 l
- Cheddar strouhaný 1 hrn.
- Pepř 1/2 člž
- Slanina plátková 6 plát.
- Sůl 1 člž
- Cibulka jarní 2 ks
- Zakysaná smetana 250 ml
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory několikrát propíchejte a pak je 1 hodinu pečte doměkka. Nechte lehce zchladnout, oloupejte je a rozmačkejte. Mouku na chvíli nasucho zahřejte v hrnci, pak postupně přilévejte mléko a metlou šlehejte, aby se neudělaly cucky. Vařte asi 8 minut. Pak do hrnce přidejte rozmačkané brambory, ¾ hrnku sýru, sůl a ½ lžičky pepře. Sejměte z ohně. Vmíchejte zakysanou smetanu a polovinu nasekaných jarních cibulek. Zahřejte. Servírujte se zbytkem sýru, cibulek a kousky vypečené slaniny.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory několikrát propíchejte a pak je 1 hodinu pečte doměkka. Nechte lehce zchladnout, oloupejte je a rozmačkejte. Mouku na chvíli nasucho zahřejte v hrnci, pak postupně přilévejte mléko a metlou šlehejte, aby se neudělaly cucky. Vařte asi 8 minut. Pak do hrnce přidejte rozmačkané brambory, ¾ hrnku sýru, sůl a ½ lžičky pepře. Sejměte z ohně. Vmíchejte zakysanou smetanu a polovinu nasekaných jarních cibulek. Zahřejte. Servírujte se zbytkem sýru, cibulek a kousky vypečené slaniny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.