×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka z pečených brambor

Další recepty a články

Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí...
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená...
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová...
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Pomalu pečený roastbeef
Pomalu pečený...
Pomalu pečený roastbeef
Pomalu pečený roastbeef

Polévka z pečených brambor

Co budete potřebovat

4 brambory typu B
85 g hladké mouky
litru mléka
1 hrnek strouhaného čedaru
1 lžička soli
½ lžičky mletého pepře
250 ml zakysané smetany
2–3 jarní cibulky
6 plátků slaniny
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory několikrát propíchejte a pak je 1 hodinu pečte doměkka. Nechte lehce zchladnout, oloupejte je a rozmačkejte. Mouku na chvíli nasucho zahřejte v hrnci, pak postupně přilévejte mléko a metlou šlehejte, aby se neudělaly cucky. Vařte asi 8 minut. Pak do hrnce přidejte rozmačkané brambory, ¾ hrnku sýru, sůl a ½ lžičky pepře. Sejměte z ohně. Vmíchejte zakysanou smetanu a polovinu nasekaných jarních cibulek. Zahřejte. Servírujte se zbytkem sýru, cibulek a kousky vypečené slaniny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečených brambor

Polévka Snadné Česká Vaření Pomalé vaření Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

4 brambory typu B
85 g hladké mouky
litru mléka
1 hrnek strouhaného čedaru
1 lžička soli
½ lžičky mletého pepře
250 ml zakysané smetany
2–3 jarní cibulky
6 plátků slaniny
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory několikrát propíchejte a pak je 1 hodinu pečte doměkka. Nechte lehce zchladnout, oloupejte je a rozmačkejte. Mouku na chvíli nasucho zahřejte v hrnci, pak postupně přilévejte mléko a metlou šlehejte, aby se neudělaly cucky. Vařte asi 8 minut. Pak do hrnce přidejte rozmačkané brambory, ¾ hrnku sýru, sůl a ½ lžičky pepře. Sejměte z ohně. Vmíchejte zakysanou smetanu a polovinu nasekaných jarních cibulek. Zahřejte. Servírujte se zbytkem sýru, cibulek a kousky vypečené slaniny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Pomalu pečený roastbeef
Pomalu pečený roastbeef
Pomalu pečený roastbeef
Pomalu pečený roastbeef

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat