×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka z pečených brambor s brokolicí

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených brambor s brokolicí

Co budete potřebovat

1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kousky
280 g mražené brokolice
1 malá červená paprika, zbavená osemení a nasekaná
1,5 litru kuřecího vývaru
100 ml smetany
60 ml zakysané smetany
1 lžíce kukuřičného škrobu
sůl, pepř
4 jarní cibulky, nasekané šikmo
4 plátky slaniny, vypečené
150 g strouhaného čedaru

Jak na to?

1. Brambory smíchejte v pekáčku s brokolicí i paprikou. Zalijte vývarem a přiklopené dejte do trouby vyhřáté na 140 °C. Pečte tři hodiny.
2. V malé míse smíchejte smetanu, zakysanou smetanu, škrob, sůl a pepř. Pekáček vyndejte z trouby a brambory mírně rozmačkejte. Poté je smíchejte se smetanovým základem, 15 minut povařte a vmíchejte jarní cibulku.
3. Polévku rozdělte do talířů, navrch dejte slaninu a zasypte čedarem. Podávejte horké.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečených brambor s brokolicí

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Magazín 11/2011
(0)

Co budete potřebovat

1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kousky
280 g mražené brokolice
1 malá červená paprika, zbavená osemení a nasekaná
1,5 litru kuřecího vývaru
100 ml smetany
60 ml zakysané smetany
1 lžíce kukuřičného škrobu
sůl, pepř
4 jarní cibulky, nasekané šikmo
4 plátky slaniny, vypečené
150 g strouhaného čedaru

Jak na to?

1. Brambory smíchejte v pekáčku s brokolicí i paprikou. Zalijte vývarem a přiklopené dejte do trouby vyhřáté na 140 °C. Pečte tři hodiny.
2. V malé míse smíchejte smetanu, zakysanou smetanu, škrob, sůl a pepř. Pekáček vyndejte z trouby a brambory mírně rozmačkejte. Poté je smíchejte se smetanovým základem, 15 minut povařte a vmíchejte jarní cibulku.
3. Polévku rozdělte do talířů, navrch dejte slaninu a zasypte čedarem. Podávejte horké.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty