
Italská grilovaná polenta s rajčatovou salsou

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Grilování
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Mléko plnotučné 150 ml
- Polenta BIO 100 g
- Voda 200 ml
- Sůl 1/2 člž
- Parmazán 50 g
- Rajče 2 ks
- Pepř
- Citron 1/2 ks
- Česnek 1 strouž.
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Olej olivový 4 plž
- Mléko plnotučné 150 ml
- Polenta BIO 100 g
- Voda 200 ml
- Sůl 1/2 člž
- Parmazán 50 g
- Rajče 2 ks
- Pepř
- Citron 1/2 ks
- Česnek 1 strouž.
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Olej olivový 4 plž
Příprava
- 1Do hrnce vsypte 100 g polenty, vlijte 200 ml vody, 150 ml mléka a přidejte ½ lžičky soli. Směs přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a za stálého míchání vařte polentu 5 minut. Přidejte nastrouhaných 50 g parmazánu a vše promíchejte.
- 2Uvařenou polentu rozprostřete stěrkou potřenou olivovým olejem v pekáčku a nechte ztuhnout. Jakmile polenta vychladne a zatuhne, vykrájejte z ní pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm kolečka.
- 3Omyjte 2 velká masitá rajčata a nakrájejte je na drobné kostičky. Vsypte je do mísy. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte k rajčatům. Hrst bazalky nasekejte a přisypte do salsy. Vše zakápněte šťávou z poloviny citronu a zalijte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte a dochuťte pepřem. Salsu dejte vychladit na chvilku do lednice.
- 4Kolečka polenty potřete z obou stran zbylým olivovým olejem a ogrilujte je v rozpáleném grilu 2 minuty z každé strany. Servírujte ihned ozdobené vychlazenou salsou. Užijte si chuť svěží Itálie!
- 1Do hrnce vsypte 100 g polenty, vlijte 200 ml vody, 150 ml mléka a přidejte ½ lžičky soli. Směs přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a za stálého míchání vařte polentu 5 minut. Přidejte nastrouhaných 50 g parmazánu a vše promíchejte.
- 2Uvařenou polentu rozprostřete stěrkou potřenou olivovým olejem v pekáčku a nechte ztuhnout. Jakmile polenta vychladne a zatuhne, vykrájejte z ní pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm kolečka.
- 3Omyjte 2 velká masitá rajčata a nakrájejte je na drobné kostičky. Vsypte je do mísy. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte k rajčatům. Hrst bazalky nasekejte a přisypte do salsy. Vše zakápněte šťávou z poloviny citronu a zalijte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte a dochuťte pepřem. Salsu dejte vychladit na chvilku do lednice.
- 4Kolečka polenty potřete z obou stran zbylým olivovým olejem a ogrilujte je v rozpáleném grilu 2 minuty z každé strany. Servírujte ihned ozdobené vychlazenou salsou. Užijte si chuť svěží Itálie!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.